BMW reduce programul de lucru al 8800 de muncitori in ianuarie

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.12.2009
Aproape 9000 de muncitori BMW vor avea program scurt de munca in luna ianuarie, germanii asteptandu-se la scaderi ale vanzarilor pentru anumite modele.

BMW a anuntat astazi ca va reduce programul de lucru pentru 8800 de angajati in luna ianuarie, in conditiile in care producatorul german se asteapta la o scadere a cererii pentru anumite modele de pe piata. Majoritatea muncitorilor afectati (8300 de oameni) lucreaza la uzina BMW din Dingolfing, Germania, acolo unde se produce actuala generatie a lui Seria 5. In acest sit de productie, munca in ritm sustinut va incepe din nou in februarie, atunci cand uzina din Dingolfing va incepe sa produca noua generatie a Seriei 5.

BMW nu este singura companie germana care a luat o decizie de acest tip, guvernul german urmand sa sustina o parte din cheltuielile legate de angajatii care vor suferi printr-un program de lucru redus. In campul auto, Daimler a anuntat ca nu exclude masuri identice, in timp ce Porsche, companie ai carei muncitori sunt deja afectati de reducerea programului de lucru, continua masurile de reducere a cheltuielilor si in prima parte a anului urmator.

via | AFP

 

Comentarii (1)

  • Ienăchiţă Văcărescu
    Ultimul paragraf (cel cu bold) nu este terminat. Ce face Porsche?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru