BMW scade in vanzari dar ramane pe profit

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.11.2009
Cel de-al treilea trimestru al anului a adus o scadere importanta pentru bavarezi, insa profitul operational a reusit sa totalizeze 55 de milioane de euro.

BMW reuseste sa se mentina pe linia de plutire, chiar daca de la inceputul anului si pana in prezent vanzarile totale au scazut cu 10 pana la 15%.

Nemtii au reusit sa inregistreze profit, cel de-al treilea trimestru al anului aducand in vistieriile bavarezilor un profit de 55 de milioane de euro, inainte de impozitare. Chiar si asa pierderile au fost considerabile, BMW inregistrand in ultimele trei luni o scadere a profitului cu 86%, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008.

Norbert Reithofer, presedintele BMW, a declarat ca profitul obtinut in al treilea trimestru se datoreaza in principal masurilor luate pentru reducerea costurilor. In plus, seful germanilor se asteapta ca vanzarile sa isi revina gradual dupa lansarea pe toate pietele Europei a modelelor X1 si Seria 5GT.

In primele noua luni ale lui 2009, BMW Mini si Rolls Royce au inregistrat o scadere combinata a vanzarilor de 15.7 procente, cei trei mari constructori reusind sa vanda doar 939.554 de unitati.

Daca ne referim doar la BMW, divizia de automobile a bavarezilor a inregistrat pierderi operationale de 358 milioane de euro, reusind sa pastreze un profit operational de numai 169 de milioane de euro.

via | Autocar

Comentarii (5)

  • Nu stiu ce sa zic.......sunt debusolat.........
    0 0
  • Daca a avut profit, nu poate avea o "pierdere considerabila" in acelasi timp. Este vorba de o "reducere considerabila a porfituliu", asta ar fi o formulare corecta.

    La fel si ultima fraza, e foarte neclara.
    2 0
  • eh, per total le merge bine.... doar ca actionarii nu isi mai umfla buzunarele la sfarsit de an ca in vremurile de dinainte de criza ...
    1 0
  • lasati ma nu plangeti voi pt bmw
    stiu ei ce au de facut .......
    2 0
  • sa zica mersi
    La cat de rau arata ultimele bmw-uri, sa zica mersi ca numai cu atat au scazut. Pacat, avand in vedere ca au cele mai fiabile masini, ar fi putut sa-i gaseasca un designer mai bun care sa nu continuie linia lui Bangle.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru