BMW şi concernul PSA Peugeot-Citroen vor dezvolta hibrizi împreună

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.03.2011
BMW a semnat un parteneriat cu francezii de la PSA Peugeot-Citroen pentru dezvoltarea de hibrizi şi modele electrice. Primele creaţii ale noului joint-venture vor debuta în producţie în 2014.

BMW îşi va extinde colaborarea cu PSA printr-un joint venture numit BMW Peugeot Citroen Electrification. Anunţul a fost făcut la Salonul Auto de la Geneva, iar cele două părţi vor investi 100 de milioane de euro în noul lor joint venture. Producţia va avea loc în Mulhouse, Franţa, în timp ce munca de cercetare şi dezvoltare va avea loc într-o zonă din Munchen, Germania. Până la finele anului 2011, noul joint venture va avea circa 400 de angajaţi, majoritatea urmând să lucreze pe partea de cercetare şi dezvoltare.

Primele produse ale noii companii vor debuta pe piaţă în cel de-al doilea sfert al anului 2011, iar componentele dezvoltate de aceştia vor intra în producţia de serie a celor patru mărci pe care le deserveşte acest joinventure începând cu anul 2014. Toţi cei 400 de angajaţi care se vor alătura noului joint venture vor lucra în Germania, în timp ce salariaţii responsabili cu producţia vor fi 250 la număr şi vor fi angajaţi în momentul în care uzina franceză va avea nevoie de ei.

Atât forţa de muncă a noului joint venture, cât şi angajaţii săi vor fi preluaţi, în mare parte, de la companiile care au semnat acest parteneriat.

Planul BMW Peugeot Citroen Electrification implică angajarea a numai 100 de persoane din exterior, dar acest lucru va avea loc abia după ce jointventure-ul va deveni operaţional. Principalii specialişti căutaţi sunt axaţi pe mobilitatea electrică şi pe echipamente electronice.

BMW cooperează cu concernul PSA Peugeot-Citroen de aproape 10 ani. În 2002, ambii parteneri au decis să proiecteze şi să construiască împreună motoare cu patru cilindri în linie. Între 2006 şi 2010, peste 1.8 milioane de motoare au fost construite pentru MINI, Peugeot şi Citroen. În februarie 2010, cele două companii au decis să dezvolte împreună noua generaţie de motoare cu patru cilindri în linie, care va respecta normele Euro 6.

Via | JustAuto (înreg.)

Comentarii (3)

  • mda...
    Deja se deslusesc marile complexe industriale care vor da tonul conectivitatii si propulsiei electrice... dupa modelul Daimler-Renault-Nissan, vine si PSA cu BMW care isi dau seama ca pierd teren...
    23 1
  • articolul asta este despre masini nu despre renault, dacia, daimler etc. asa ca ai si tu putin respect fata de cititorii acestui site. Mersi.
    4 19
  • @@mda
    Daca as cultura auto capatata pe maidan ca tine as spune "da' ce, peugeot e masina?!" Nu este insa cazul.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru