BMW va lansa o marca speciala pentru vehiculele Megacity in urmatorii cinci ani

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.04.2010
BMW a confirmat constructia unei fabrici in care va produce fibra de carbon la scara larga pentru viitoarele modele ale proiectului Megacity, dar si o noua sub-marca care va fi lansata in urmatorii cinci ani.

Bavarezii de la BMW si-au anuntat intentia de a comercializa viitorul model Megacity sub o noua marca, care va fi lansata in urmatorii cinci ani. Modelul electric extrem de usor este destinat mediului urban si va fi construit la fabrica BMW din Leipzig. Pentru moment, cei de la BMW nu au clarificat situatia privind marca sub care va fi vandut primul model al proiectului Megacity.

"Constructia usoara este un aspect central al mobilitatii sustenabile, deoarece reduce atat consumul de carburant, cat si emisiile de CO2, doua elemente cheie ale strategiei noastre EfficientDynamics. Prin folosirea componentelor din fibra de carbon la noul nostru model din cadrul proiectului Megacity, vom duce mobilitatea sustenabila la un nou nivel. Vom combina cunostintele celor de la SGL Grupul cu expertiza noastra in productia de componente din fibra de carbon si compozite si vom reusi sa producem componente din fibra de carbon in volume mari la preturi competitive pentru prima data.

Acest lucru este extrem de important pentru proiectul Megacity si primul vehicul care va fi creat cu aceste elemente", a declarat Friedrich Eichiner, seful departamentului financiar de la BMW.

BMW a confirmat planurile sale de a construi o facilitate de productie a fibrei de carbon alaturi de partenerii sai de la SGL Automotive Carbon Fibers LLC. Fabrica respectiva va fi construita in Moses Lake, Statele Unite ale Americii. Noua facilitate de productie din SUA va angaja 80 de profesionisti in domeniu si este realizata in urma unei investitii de 100 de milioane de dolari si va construi componente din fibra de carbon si compozite realizate cu fibra de carbon pentru viitoare modele BMW si vehicule din proiectul Megacity.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru