Bob Lutz: "GM ar putea inregistra profit in 2010"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.01.2010
In cazul in care piata auto din SUA ar cumpara intre 11 si 12 milioane de unitati in 2010, cei de la GM ar putea inregistra un profit in acest an.

Bob Lutz, vicepresedintele General Motors, a declarat ca GM ar putea sa obtina un profit in anul 2010 in cazul in care piata auto din Statele Unite ale Americii va prezenta o revenire modesta. Din pacate, corporatia americana este supusa riscului de a inregistra pierderi in cazul in care piata din SUA va avea de suferit in anul 2010. Totodata, GM va trebui sa isi mareasca productia pentru a completa inventarul slab al dealerilor ramasi in functiune, dupa ce fabricile GM au avut productia sistata o perioada indelungata de timp.

Conditia principala pentru ca GM sa inregistreze profit in 2010 este ca piata auto din SUA sa cumpere intre 11 milioane si 12 milioane de vehicule in acest an. Cresterea pe care se bazeaza americanii de la GM ar trebui sa fie cel putin insemnata fata de anul 2009, in care s-au vandut 10.4 milioane de vehicule in Statele Unite ale Americii. Ultimul an profitabil pentru cei de la GM a fost 2004, iar pierderile cumulate din anul 2005 pana in 2009 au atins valoarea de 88 miliarde de dolari.

General Motors a organizat o restructurare in 2009 cu sprijinul guvernului american, iar 34.000 de locuri de munca au fost eliminate.

Totodata, cei de la GM au reusit sa elimine datorii in valoare de 78 de miliarde de dolari si sa stranga lichiditati in valoare de aproape 43 de miliarde de dolari. Cei de la GM au reusit sa scape si de inventarul de masini si vehicule utilitare pe care nu au reusit sa le vanda. Vanzarile GM au crescut cu sapte procente in decursul lunii decembrie si cele patru marci ale consortiului american au crescut cu 13% in ultima luna a anului 2009. Astfel, cei de la GM au un plan riscant pentru 2010, care este bazat pe o crestere ipotetica a economiei in decursul acestui an.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru