Bosch produce în China airbag-uri ieftine pentru modelele low-cost

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.07.2010
Explozia Chinei i-a făcut pe cei de la Bosch să atace oportunitatea de a produce airbag-uri low-cost pentru modele cărora preţul nu le permite altfel un astfel de sistem.

Bosch a începu în China producţia unor airbag-uri destinate modelelor low-cost şi pieţelor în dezvoltare. Primul pas pe care îl va face compania germană va fi de a implementa noile airbag-uri pe unele modele chinezeşti ai căror producători nu ar fi apelat altfel la această soluţie.

Scopul declarat al celor de la Bosch este de a aduce China cât mai aproape de nivelul Europei în ceea ce priveşte siguranşa pasivă şi de a dota cu airbag-uri toate modelele produse în China. Evident, intenţiile germanilor sunt lăudabile, în condiţiile în care generalizarea airbag-urilor a dus în Europa la scăderea la jumătate a riscului de deces în cazul unui accident. Bosch consideră că marea majoritate a producătorilor din China se află încă la nivelul industriei auto europene din anii '90, atunci când sistemele de siguranţă abia îşi făceau apariţia pe piaţă şi erau prezente în special pe modelele scumpe.

Nu este pentru prima dată când Bosch produce subansamble dedicate special modelelor low-cost, compania germană dezvoltând recent o gamă completă de soluţii pentru sistemele de frânare, pentru alternatoare, control electronic şi pentru sisteme de injecţie common-rail dedicate motoarelor diesel.

via | Bosch

Taguri: Bosch, siguranta

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru