Cadillac ATS - primele imagini ale noului rival pentru BMW Seria 3

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.01.2012
Cadillac a prezentat la Detroit replica sa pentru segmentul mediu premium. ATS se va bate de la egal la egal cu BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes C-Klasse.

Esential

1545 de kilograme are noul Cadillac ATS.
318 cai putere dezvoltă cel mai puternic motor disponibil pe Cadillac ATS.

Oficial, începând de astăzi, BMW Seria 3 şi Mercedes C-Klasse au un rival american pe piaţa din SUA. Cadillac a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit primele imagini şi informaţii ale noului ATS, sedanul său de clasă medie, orientat către rivalii germani mai sus menţionaţi.

Distribuţia greutăţii: 50/50

Pentru că şi-a dorit să aibă un cuvânt de spus în faţa modelelor europene, Cadillac a dezvoltat proaspătul ATS pe celebrul circuit de la Nurburgring, încercând astfel să obţină o ţinută de drum cât mai bună pentru sedanul cu propulsie posterioară.

Inginerii americani s-au străduit să dea naştere unei maşini care nu depăşeşte 1545 de kilograme, distribuite 50% pe axa faţă şi 50% pe axa spate. Distribuţia greutăţii pe ambele axe aşează modelul american lângă Seria 3 şi A4.

Motor pe benzină de 318 cai putere

Noul ATS debutează alături de un motor pe benzină cu patru cilindri, de 2.5 litri, capabil să dezvolte 200 de cai putere. Pentru cei care vor mai multă putere, constructorul de peste Ocean pune pe tavă şi un motor turbo de 2.0 litri şi 270 de cai putere.

Vârful de gamă va fi asigurat de un V6 de 3.6 litri, ce poate atinge 318 cai putere.

Toate cele trei motorizări pot fi comandate alături de o transmisie manuală cu şase rapoarte şi una automată Hydra Matic cu şapte trepte. Responsabil pentru ţinuta de drum va fi sistemul Magnetic Ride Control, care ajustează suspensia constant la condiţiile drumului, asigurând fie o rulare confortabilă fie o rulare sportivă.

Sistem multimedia cu head-up display

La nivel estetic, ATS se vrea a fi o interpretare la scară mică a fratelui CTS. Aceleaşi linii colţuroase, bărbăteşti, aceeaşi siluetă sportivă întregită de un set de jante cu dimensiuni între 17 şi 19 inch. Nu lipsesc nici luminile LED anterioare şi nici elementele cromate.

La interior. clienţii se vor bucura de noul sistem multimedia CUE, care permite gestionarea tuturor informaţiilor cu ajutorul unui LCD de 8 inch. Opţional, Cadillac oferă şi funcţia Head-Up Display.

Comentarii (14)

  • BMW POWER
    BMW Group Marea Britanie a inregistrat in 2011 o crestere de 8,78% a vanzarilor fata de 2010, de la 153.312 la 166.780 unitati, si asta in conditiile in care piata auto din Marea Britanie a scazut cu cca. 4%. Cota de piata BMW Group a ajuns in 2011 la o cifra record de 8.59%.
    Prin acest rezultat, BMW a demonstrat ca este in continuare cel mai bun brand premium din UK, inregistrand totodata cele mai mari vanzari din istorie din aceasta tara...ooo.nuu alt concurent?
    9 14
  • caddy
    Pot sa spun ca imi place chiar mai mult decat seria3 si a4. Foarte reusit acest Cadillac. Nota 10+ pentru interior.
    14 8
  • ATTILA
    N-are sanse in fata nemtilor
    Sunt ferm convins ca nu o sa aiba sanse in fata nemtilor,nici pe piata americana.E frumos dar degeaba greii sunt cei 3 nemti si nu va trece peste nici unul sigurat.
    7 9
  • atu
    Singurul sau atu in fata concurentei germane este pretul.
    5 5
  • produs premium......
    se cam incinge treaba in segmentu pe care seria 3 la cam condus in ultimi 20 de ani.........
    dupa ce CTS si CTS-V au aratat de ce sunt in stare.......va veni si randu acestui model.....
    nu pot spune ca este mai bun decat concurenti europeni.......insa au lucrat serios la capitolu calitate si mecanica incat putem sai vedem drept competitori seriosi in segmentu D si E.......
    7 1
  • dupa motorul de 2.0 de 270 CP, 3.6 V6 la doar 318 mi se pare... slabut. Oricum, sunt curios ce specificatii va avea un viitor ATS-V.
    4 6
  • 2.0 e turbo iar 3.6 e aspirat,de aici diferenta de putere ..
    6 1
  • ATS
    Despre ATS pot spune ca arata bine de tot .
    8 0
  • @haidouken
    daca asta e slabut care scoate 316 din 3.6 v 6 despre passat r ce sa spun 3.6 v 6 300 cp ?
    6 0
  • ATS
    Foarte tare motorul 2.0(270cp).Arata bine,chiar este un competitor serios pt bmw si merc.Normal,taranushul roman o sa prefere tot masinile germane.
    5 2
  • interior ciudat
    afisajul central seamana cu un jackpot
    1 1
  • Cadillac isi face doar treaba
    Corporatia in care este inclus Cadillac (refuz s-o numesc) de ce n-a vrut sa investeasca si in SAAB cam tot atata cat in marca respectiva?...OK, brandul premium de capatai al concernului american (da' ce, SAAB nu este din categoria premium?!) a inregistrat progrese fulminante si la tehnica, si la design, dar o fi vreo coincidenta ca saltul calitativ a inceput sa maguleasca perspectivele acestuia tocmai de cand SAAB a fost exclus din grup?...Daca vedeai limpede ca un madular din familia ta (bun sau rau, nu conteaza; fiindca iti apartine legal, trebuie sa iei masurile de rigoare, taticu'!) stagna periculos in plafonare tocmai din cauza ca lipseau sumele necesare pentru reconditionare constructiva din temelii si ulterior pentru politica focusata de marketing si stiind ca chiar detii banii respectivi, de ce te-ai imbracat intr-o armura de indolenta si l-ai lasat sa sucombeze la marginea drumului, ca ultimul amarastean? Adica pentru unii dintre copiii tai alegi sa fii muma, iar pentru ceilalti ciuma? Evident ca pe urma iti vine lesne sa te vaicaresti: "Ia uite, au aparut ciumati in casa mea! Afara, neispravitilor!". In atare conditii, cum sa nu deplangi evolutia de calvar a lui Oldsmobile, Pontiac, Hummer si SAAB?
    De data aceasta sper din tot sufletul ca concurenta germana sa inabuse din fasa orice veleitate declarata a lui Gogaie&Momaie (cum s-ar abrevia oare?), cel mai detestabil gropar al industriei auto de valoare...Desi la un moment dat acesta o sa se (inc)urce in VAGon...
    1 2
  • Da, frumos interior, totusi cand renunta si ei la volanul asta care este si pe Insignia si pe Aveo? Acelasi model, doar ca aici are lemn si piele
    Gogaie si Momaie :))), la asta nu m-am gandit
    1 0
  • @SaabCuantic
    Arata-mi si mie vanzarile lui SAAB si ale lui Cadillac!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru