Cadillac confirmă versiunea de serie a lui Converj: ELR

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.08.2011
Cei de la Cadillac s-au răzgândit în privinţa vehiculelor electrice, anunţând o versiune de serie a lui Converj, care va fi numită ELR.

La mai bine de un an de la renunţarea definitivă la versiunea de serie a lui Converj, cei de la Cadillac schimbă ”placa” şi anunţă un model electric de serie numit ELR. Acesta are acelaşi aspect cu Converj Concept şi urmează să devină versiunea de producţie a respectivului concept. Încă de la prezentarea sa, Converj era echipat cu trenul de propulsie al lui Chevrolet Volt, care urma să fie pus în valoare de o serie de elemente premium, cu toate că îi ridicau masa totală.

La scurtă vreme de la retractarea declaraţiilor lui Bob Lutz, şeful departamentelor de marketing şi comunicare General Motors de la vremea respectivă, cei de la Cadillac au declarat că l-au creat pe Converj să fie doar un concept încă din faşă şi că nu au anunţat oficial debutul modelului în producţie. Între timp, alţi constructori au început să prezinte modele premium cu alură ecologică, de unde şi înclinaţia celor de la Cadillac în această direcţie.

Unii analişti economici au discutat la acea vreme despre problemele financiare prin care a trecut General Motors şi despre dificultatea cu care ar fi fost monetizată rapid o investiţie în Cadillac Converj. Marca americană avea în faţă numeroase provocări, multe existente în continuare, dar finanţarea pentru proiectul Converj, denumit acum ELR, a fost obţinută într-un final.La vremea prezentării, Converj avea un motor electric care furniza 370 Nm şi putea să-l propulseze până la 160 km/h.

Pe lângă conceptul viitorului ELR, cei de la Cadillac vin la Pebble Beach cu un nou concept, despre care nu au prezentat nicio informaţie.

Marca americană pregăteşte şi modelele XTS şi ATS, ceea ce înseamnă că inginerii Cadillac vor avea de lucru în următoarele luni. Versiunea de serie a lui Cadillac ELR va avea un design diferit de cel al conceptului, aşa cum este normal, dar modelul final va prezenta o parte din liniile găsite pe concept. Mai mult decât atât, oficialii mărcii americane spun că acest model electric nu va putea fi confundat cu altceva, urmând să aibă o identitate pură de Cadillac.

Via | Motorward

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Aceasta masina anunta revenirea lui Cadillac! Bafta!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru