Cadillac: "Coupe-ul Converj va fi produs in serie"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.01.2010
Bob Lutz, presedintele GM, a confirmat zvonurile potrivit carora conceptul Cadillac Converj va fi produs in serie incepand cu sfarsitul anului 2013, pe platforma lui Volt.

La numai un an dupa ce a dezvaluit conceptul Converj, in cadrul aceluiasi Salon Auto de la Detroit, Cadillac a anuntat oficial ca va da nastere unei versiuni de serie inspirate de coupe-ul expus in 2009. Anuntul a fost facut de Bob Lutz, presedintele executiv GM, care a confirmat astfel speculatiile privind un potential coupe de serie.

Data lansarii nu a fost dezvaluita, insa modelul este asteptat sa isi faca aparitia pe strazi spre sfarsitul lui 2013, inceputul lui 2014. Decizia de a construi un coupe premium pe platforma lui Volt, consolideaza intentiile GM de a largi gama sa de vehicule cu un impact redus asupra mediului inconjurator, tot mai solicitate de publicul american.

Sistemul hibrid de pe Volt, botezat Voltec, ofera o autonomie de 65 de kilometri doar in modul electric, aceasta cifra putand fi extinsa odata cu intrarea in functiune a motorului conventional, care in cazul lui Converj ar putea fi ceva mai generos.

Bob Lutz sustine ca viitorul coupe va demonstra capacitatea GM de a imbunatati valorile sistemului Voltec.

In conditiile in care conceptul dezvaluit la Detroit anul trecut dezvolta 370 de Nm si putea atinge o viteza maxima de 160 de km/h, este foarte probabil ca versiunea de serie sa imbunatateasca aceste performante.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru