Cadillac pregateste o limuzina speciala pentru Barack Obama

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.01.2009
Limuzina prezidentiala care va fi utilizata de Barack Obama va purta sigla Cadillac, fiind construita de Grupul GM.

Esential

12 centimetri este grosimea minima a caroseriei limuzinei prezindetiale pe care o pregateste Cadillac pentru Barack Obama.

Presedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, va dispune de o noua limuzina prezidentiala atunci cand se va instala la Casa Alba, in 20 ianuarie. Noua masina va fi construita de General Motors prin divizia sa Cadillac si o va inlocui pe cea actuala, utilizata din 2005 de catre George W Bush.

Daca limuzina utilizata pana acum de presedintele de la Casa Alba avea la baza un Cadillac DTS, noua masina blindata este tinuta sub secret strict de catre oficialii GM. Numele sau, 2009 Cadillac Presidential Limousine, este foarte simplu, urmand sa fie prima masina destinata sefului SUA care nu va avea o denumire specifica unui model. Purtatorul de cuvant al General Motors, David Caldwell, a refuzat sa ofere presei informatii legate de numarul masinilor pe care le va construi pentru oficialii de la Casa Alba, insa acesta nu va depasi 25 de exemplare.

Una dintre schimbarile fata de vechea limuzina este faptul ca cea noua va avea geamuri mai mari si o vizibilitate marita pentru presedinte.

Cu toate acestea, designul si marimea vor fi aproape identice cu cele ale vechiului vehicul prezidential. Prima aparitie publica a noii limuzine va avea loc in 20 ianuarie, imediat dupa depunerea juramantului, Barack Obama urmand sa defileze in fata multimii adunate pe Pennsylvania Avenue.

Desi oficialii GM nu au suflat nicio vorba despre caracteristicile tehnice sau fizice ale limuzinei, se cunoaste faptul ca aceasta va dispune de o caroserie blindata cu grosimea de cel putin 12 centimetri, de geamuri antiglont, de pneuri runflat si de un interior etans, care nu are de suferit in cazul unui atac chimic. Interiorul va fi imbracat complet in piele cusuta manual iar printre elementele high-tech din habitaclu se numara CD Playerul cu magazie pentru 10 discuri sau echipamentul de comunicatie care se bazeaza pe o frecventa unica.

GM este constructorul care a semnat, cu o exceptie, limuzinele prezidentiale americane din 1983 incoace, suflandu-le prim-planul celor de la Ford, care isi bazau creatiile pe Lincoln Continental. Prima masina creata de Ford in scopuri dimplomatice dateaza inca din 1939, cand presedintele Franklin Roosevelt a primit o limuzina Lincoln V12.

Ultima creatie Ford care poate fi admirata astazi la muzeul prezidential din Washington este un Lincoln Town Car Limo, aceasta fiind construita pentru George Bush in 1989. Ford a semnat, de asemenea, cea mai cunoscuta limuzina prezidentiala din istoria SUA, cea in care John F. Kennedy a fost impuscat in 1963.

Comentarii (19)

  • ...
    niste spinuri si apoi il vedem pe obama la MTV cribs
    0 0
  • rookie
    High tech?
    Frumoasa masina dar... CD player cu magazie de 10 CD-uri e high tech? HELLO! Suntem in 2009! :)
    0 0
  • OARE
    O FI ALBA?
    0 0
  • sunshine64sm
    O adevarata (capod)opera tehnologica
    Chiar daca din exterior aparent este totusi o limuzina, "interiorul" ascunde cele mai avansate tehnologii, secretul fiind evident.
    0 0
  • claudiu
    Buctis::))
    Scuzati-ma dar la fata cel putin este de-a dreptul hidoasa.Inteleg ca-i blindata si alte chestii ,da nici aspectul nu trebuie neglijat in asemenea hal.
    0 0
  • bibitz
    bai frate
    farte da cat consuma ?
    0 0
  • penibil
    E trist ca la voi apar asemenea stiri traduse aiurea.
    Sigur vorbim de tabla de 12 mm nu cm,mai incercati ,o dati in sf-uri.
    Si cu cd-ul cu 10 in magazie.......,sigur nu e stire de pe vremea lui Bush senior,ce naiba!
    0 0
  • comparati cu un tanc modern!
    Pentru cine se pricepe sa compare cu stirea de mai sus!

    Majoritatea tancurilor moderne sunt actionate de un motor Diesel,si cateva modele au motor cu turbina cu gaze.Un motor tipic de 12 cilindri,de 1.000kW(1.340 c.p.)actioneaza un tanc de 55 de tone cu peste 70 km/h pe o suprafata dura,plana.Tancurile sunt carmite prin modificarea vitezelor relative ale senilelor.Pe ambele laturi,intre patru si sapte roti solide de cauciuc transfera greutatea tancului asupra senilelor,si asfel la sol.Majoritatea tancurilor aveau in trecut un blindaj simplu de otel cu nichel-crom.Tancurile moderne au in blindaj un strat de granule de plastic sau de lichid pentru a-l face mai rezistent la caldura intensa produsa de grenade.Blindajul,care poate avea peste 120 mm grosime in partea din fata a tancului,reprezinta aproximativ jumatate din greutatea totala a vehiculului.Tancurile moderne sunt de doua categorii-tancuri de lupta principale(MBT-uri)si tancuri usoare.MBT-urile sunt relativ grele si bine inarmate.Acest grup include seria Leopard,Chieftain si Challenger,M60 si M1-1A1 Abramas,T-70 si T-80 si AMX 30.Principalul armament al unui MBT trebuie sa fie capabil sa distruga tancurile inamice,iar mitrlierele sale trebuie sa ofere protectie impotriva infanteriei si a avioanelor.Cand se confrunta doua tancuri,primul care reuseste sa traga cu precizie este de obicei cel victorios.
    0 0
  • unde dai
    Foarte multumesc keoka...dar ce legatura avea cu "tancul" lui Obama?
    0 0
  • no subject
    zici ca ii dric:))
    0 0
  • mda.....
    cat de tare ar fi s-o faca roz bonbon....ar iesi in evidenta...contrastul pielii lui Obama si culoarea chic... :)):)):))....iar pe Barack sa-l vedem imbracat gangsta si in permanenta sa aibe o tigara in gura...asa sa fie si la vreo conferinta cu V.Putin....come on Putin, let`s smoke a joint :)):)):))...=))=))=))
    0 0
  • E penibila stirea referitor la magazia cu 10 cd-uri, cand dvd-ul e expirat si blu-ray e deja accesibil in occident, cine stie ce tehnologii ascunse are ... dar cat de prost poti fi sa crezi ca in 2009 are magazie cu 10 cd-uri...omg :)))
    0 0
  • nazgul
    :) imi place 12 cm :)
    fac si eu un comentariu... mic-intradevar faza cu 10 cd-uri e penibila,fata de ce tehnologii ar trebui sa ascunda masina; iar cei 12 cm de blindaj cred ce e o eroare a d-lui Mester care a incurcat mm cu cm da nui bai se mai intampla
    0 0
  • pt voi
    Prapaditilor care mancati &^#@*&#@.....nu stiti sa cititi romaneste si sa intelegeti ce scrie ?

    ""Daca limuzina utilizata pana acum de presedintele de la Casa Alba avea la baza un Cadillac DTS, noua masina blindata este tinuta sub secret strict de catre oficialii GM.""

    Stie careva dintre voi ce inseamna "SECRET" ?

    Incetati sa puneti intrebari despre dotari si despre ce trebuie sa aibe o masina in 2009-2100.
    0 0
  • Dr.Parbriz
    Presidential Limo
    Limuzina din imagine este cea folosita de Bush.
    0 0
  • romanii...
    Habar n aveti voi ce inseamna un Cadillac si mai ales un DTS..intrebari stupide ca de ex cat consuma:)) pai chiar crezi ca l intereseaza pe presedintele Americii cat consuma limuzina????si cat despre look rau nu arata dar este imposibil sa i placa unuia care a condus toata viata lui o dacie si apoi masini europene gen WOW opel astra care i s a parut cel putin Bentley Continental..asa ca nu mai vb voi necunoscatorilor de Cadillac..mai intai puneti mana pe una si testati o si vb dupa aceea..si nu ne referim aici ca va consuma mai mult decat un opel astra ca asta e deja la mintea cocosului...o masina americana se diferentiaza in primul rand fata de restul masinilor cand vine vb de siguranta..pai nu cred ca exista o europeana mai sigura..dar nu testate la NCAP ci testate de NHTSA si atunci vedeti diferenta ca asa daca ne luam dupa NCAP Megan ul este mai sigur decat un Cadillac BLS dar uitam ca BLS ul este varianta europeana facuta in Europa deci e varza la cap siguranta...uitati va la un BMW european si uitati va la un BMW american sa vedeti diferente de structura la caroserie plus multe,multe altele....
    0 0
  • pt sezar
    Pentru cunostinta ta generala...blu-ray e acelasi lucru cu dvd...singura diferenta e de brand...e aceeasi tehnologie
    0 0
  • cocalaru'
    pt G
    mmm... nu prea :( dvd este un disc cu capacitate de 4.7 GB, citit de o raza rosie, bd este un disc cu capacitate de 25 de GB, citit de o raza rosie. nu e aceeasi tehnologie.
    pastrand proportiile, base al nostru nu ar trebui sa se plimbe intr-un logan mcv blindat? :-? :-j
    0 0
  • cocalaru'
    erata
    bluray e citit, evident, de o raza albastra, nu rosie. ar fi util un edit post, ceva...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru