Carlsson va prezenta noul C25 la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.01.2010
Tunerii de la Carlsson vor prezenta primul lor model creat in calitate de constructor de automobile autorizat la Salonul Auto de la Geneva. Acesta se numeste C25 si va fi produs in doar 25 de exemplare.

Germanii de la Carlsson vor prezenta primul lor automobil construit in calitatea de producator autorizat de autoturisme la Salonul Auto de la Geneva. Noul C25 este bazat pe mercedes CL600 dar este dezvoltat in intregime de catre inginerii de la Carlsson. Astfel, cei de la Carlsson au dorit sa imbine performantele dinamice cu un design nou si un nivel ridicat de exclusivitate. Numarul 25 din numele acestui model reprezinta cota de productie a acestui supercar de la Carlsson – doar 25 de unitati vor fi fabricate.

Carlsson C25 este echipat cu un motor V12 twin-turbo de 6.0 litri, care dezvolta 753 CP si un cuplu motor maxim de 1.150 Nm. Cuplul motor este limitat electronic la aceasta valoare pana la depasirea vitezei de 100 de km/h, cand valoarea cuplului motor maxim permis urca la 1.320 Nm. Valoarea maxima a cuplului motor este atinsa la 3.750 rpm, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 3.7 secunde. Viteza maxima a lui Carlsson C25 este de 352 km/h.

In ciuda performantelor sporite dramatic, Carlsson C25 beneficiaza de un sistem ESP adaptat noii puteri, ABS, numeroase airbag-uri si de alte elemente de siguranta. Modelul beneficiaza si de o suspensie C-Tronic, care ofera o tinuta de drum mai buna si o garda la sol redusa cu 30 de milimetri.

Jantele din aliaj ale acestui model au un diametru de 20 inch si beneficiaza de discuri de frana mult mai mari, care sunt perforate si ventilate. Discurile de frana de pe puntea fata au un diametru de 405 milimetri, pe cand cele de pe puntea spate au un diametru de 380 milimetri.

Cei de la Carlsson vor crea fiecare exemplar C25 in functie de proprietarul sau, iar individualitatea va fi asigurata prin aceasta metoda. Toate modelele care vor fi produse in 2010 au fost deja comandate de catre clientii fideli Carlsson si urmeaza sa fie construite. Spre deosebire de celalalte modele Carlsson, legatura dintre noul C25 si modelul Mercedes pe baza caruia a fost creat este extrem de fina si acesta nu reprezinta doar un pachet de tuning complet pentru modelele constructorului din Stuttgart.

Via | Allworldcars

Comentarii (1)

  • Crysty
    Carlsson
    Seamana cu SL-ul!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru