Cautarile "Ford" pe Google, presarate cu virusi

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.04.2009
Ford doreste sa atraga atentia clientilor sai cu privire la un atac de tip malware care atrage vizitatorii pe pagini malitioase ce nu au legatura cu compania americana.

Ford isi avertizeaza clientii care utilizeaza internetul sa fie atenti la potentiale atacuri malware care folosesc numele Ford pentru a castiga incredere. Atacurile de care Ford incearca sa previna utilizatorii au loc prin optimizarea negativa a motoarelor de cautare de catre hackeri.

Mai exact, hackerii creeaza pagini web malitioase pe care le optimizeaza pentru a aparea in primele rezultate ale unui motor de cautare atunci cand este cautat numele Ford. Internautii mai neatenti intra pe link-urile respective si ajung la o pagina care ii someaza sa descarce si sa instaleze o aplicatie care pretinde a fi un program anti-virus.

Daca utilizatorii cad in plasa si instaleaza acest program, aplicatia ii avertizeaza ca PC-ul lor a fost infectat cu virusi si trebuie sa cumpere versiunea full a antivirusului pentru a isi repara calculatorul. Ford colaboreaza cu Google si alte motoare de cautare pentru a minimiza impactul acestui atac.

Video: Cum ataca acest virus


Via | WorldCarFans

Taguri: Ford, atac, internet

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru