Cea mai nouă clonă chinezească se inspiră după Cadillac SRX

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.05.2012
Constructorul chinez Dongfeng va produce din 2013 un model inspirat de această dată de designul unui model american. Muza folosită de chinezi a fost Cadillac SRX.

Nimic nu poate opri valul de clone chinezeşti, nici măcar legislaţia strictă. Asiaticii au lansat un nou plagiat, însă au ales de această dată un model originar din America, o uşurare pentru constructorii europeni.

Este vorba despre Cadillac SRX, SUV-ul diviziei de lux GM. Copia poartă logo-ul Dongfeng şi se vrea a fi un SUV de dimensiuni reduse, mult mai reduse decât cele ale muzei americane. Plagiatul nu va încerca să egaleze caracterul premium al omologului său şi se va rezuma la echipamente de bun simţ.

Mai mult, propulsia nu va garanta motoare V6 sau V8, ci o simplă unitate cu patru cilindri de 2.0 litri. Motorul este furnizat de Nissan ca urmare a parteneriatului pe care japonezii îl au cu Dongfeng.

Copia chinezească a lui Cadillac SRX va fi comercializată pe piaţa locală începând cu 2013, preţul său fiind cuprins între 10.000 şi 15.000 de euro.

via l autoblog

Comentarii (1)

  • Etienne
    China
    Doar fata e de Cadillac, restul caroseriei si bordul sunt de la vechea generatie Kia Sorento. Desi sunt voci numeroase pe aici care ii acuza de plagiat pe coreeni, iata ca si ei la randul lor au ajuns sa fie copiati.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru