CEO-ul VW sta in functie pana in 2018

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 10.12.2007
Martin Winterkorn a anuntat ca va ramane in functie inca 10 ani pentru a-si indeplini principalul scop.

Esential

2007 in prima zi a acestui an Martin Winterkorn a preluat functia de CEO VW.

In nenumarate randuri CEO-ul Volkswagen, Martin Winterkorn, a vorbit despre planul sau de a intrece Toyota in zece ani.

Mai nou, Martin Winterkorn a facut publicul faptul ca vrea sa ramana boss-ul VW pana in 2018, cand preconizeaza ca va depasi volumul productiei si a vanzarilor existente la Toyota.

Winterkorn a subliniat intr-u interviu pentru Automotive News Europe ca principalul atu pe care VW il are in lupta cu Toyota este designul mult mai atractiv si mai inovator. Boss-ul german nu a dat date exacte, privind evolutia in urmatorii 10 ani, dar a precizat ca VW vrea sa ajunga la nivelul Toyota din acest moment pana la sfarsitul lui 2010.

Trebuie sa ne reamintim ca in ultimele 12 luni Toyota a vandut aproape 9 milioane de vehicule, in timp ce VW a reusit sa vanda aproximativ 5,7 milioane. Winterkorn a mai spus in interviul pentru Automotive News ca stie ce trebuie sa faca VW pentru a-i ajunge pe niponi.

CEO-ul VW a sustinut ca trebuie sa-si imbunatateasca productivitatea cu cel putin 10 procente.

Se pare ca Toyota are un avantaj de circa 3000-4000 euro la fiecare unitate produsa fata de VW, datorita costurilor de productie mai mici.

Taguri: Toyota, Volkswagen

Comentarii (3)

  • Vise, tata...vise
    Asta uita un lucru. Toyota nu a prea vandut in Europa pana acum si o sa inceapa sa vanda din ce in ce mai bine poate chiar unor clienti vechi ai VW. Eu nu cred ca VW va reusi sa faca acest lucru pe piata din SUA de ex, plus ca Toyota cred ca vinde mai bine in Germania decat o face VW in Japonia. Si pe restul pietelor in crestere (China, India, Rusia) nu cred ca VW va reusi sa fie in fata Toyota cu foarte mult. Asa ca eu zic ca mai e mult pana departe.
    0 0
  • Doar vise. Din fericire pt unii va ramane sef ca sa aiba o mare dezamagire.
    Auzi la ei, sa intreaca Toyota.
    Asta e blasfemie.
    0 0
  • Blasfemie este faptul ca unii vorbesc doar ca sa se afle in treaba. Daca vre unul dintre voi ar fi avut ceva cunostinte ar fi stiut ca Martin W. a fost boss-ul Audi pana in 2008 si a redresat complet acest brand facandul mai puternic ca oricand. Pana in 2018 in cadrul gr VW vor aparea schimbari majore insa posibilitatea depasiriiproducatorului nipon exista si nu este asa departe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru