Cererile mari pentru hibride, o problema la Toyota

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 02.07.2008
Desi cererea de hibride este tot mai mare, Toyota a inregistrat scaderi ale vanzarilor din cauza livrarilor intarziate.

Esential

26% este scaderea vanzarilor de Toyota Prius, in SUA, in luna iunie 2008 fata de aceeasi luna a anului trecut.
72% dintre cumparatorii de automobile americani au declarat ca doresc sa achizitioneze un hibrid.

Toyota se straduieste cu greu sa faca fata cererii mari pentru automobilele de clasa mica si, in special, cererii pentru hibride, unde este lider pe piata. 

Clientii din SUA, cea mai mare piata de desfacere pentru Toyota si locul in care japonezii sunt pe primul loc in topul vanzarilor de hibride, s-au orientat neasteptat de repede si in volum considerabil catre automobilele de clasa mica si hibride din cauza cresterii pretului la combustibil. Insa, in mod surprinzator, vanzarile Toyota in SUA din luna trecuta au scazut cu 26% fata de aceeasi luna a anului trecut pentru ca numarul de unitati necesare pentru livrare nu sunt disponibile. Timpul de asteptare pentru un Toyota Prius la dealerii din SUA poate ajunge si pana la sase luni in cele mai nefericite cazuri si nu se intrevede o imbunatatire a acestei perioade.

"Este foarte sigur faptul ca va fi mult de recuperat in acest an pentru a putea satisface cererea clientilor, iar aceasta este o situatie regretabila. Cum cererea se orienteaza spre modelele mici cu consum redus, noi suntem echilibrati in oferirea produsului corect la momentul potrivit.

O versiune cu cinci usi a lui Yaris va completa in curand oferta din SUA pentru a largi gama de optiuni intr-o perioada economica dificila", a declarat Jim Lentz, seful de vanzarii Toyota SUA.

Conform unui studiu efectuat de J.D. Power, 72% din cumparatorii americani au declarat ca sunt interesati de achizitionarea unui hibrid. Vesti bune pentru Toyota, care vrea sa depaseasca volumul de un milion de automobile hibride produs anual pana in 2010, aproape dublu fata de productia anuala.

Cele mai mari probleme in cresterea productiei sunt intampinate de constructorul nipon de capacitatea de productie relativ scazuta a bateriilor. Toyota Prius utilizeaza baterii pe baza de nichel, care sunt furnizate de Panasonic EV printr-o colaborare cu Matsushita Electric Industrial Co Ltd. Oficialii Toyota au anuntat ca lucreaza in acest moment la marirea capacitatii de productie a bateriilor la uzina din Japonia.

Via | Automotive News

Taguri: Prius, Toyota, Yaris

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru