Chevrolet Corvette primeste imbunatatiri pentru anul 2010

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.04.2009
Chevorlet a anuntat ca va oferi sistemul Launch Control pentru toate modelele Corvette cu transmisie manuala.

Chevrolet va oferi o serie de imbunatatiri pentru modelele Corvette ce vor fi produse in anul 2010. Producatorul american a marit lista de echipamente standard si a readus in gama modelele Grand Sport in versiune Coupe si Cabrio.

Corvette Grand Sport este echipat cu un propulsor bazat pe LS3 care dezvolta 430 CP si un cuplu motor de 575 Nm. Un sistem de evacuare optional mareste puterea motorului la 436 CP si 580 Nm. Acest model beneficiaza de jante si anvelope mai late, precum si de o bara stabilizatoare intarita si un o transmisie imbunatatita.

O premiera in gama Corvette este introducerea sistemului Launch Control. Sistemul de demaraj controlat este standard pentru toate modelele Corvette echipate cu transmisie manuala si face 100 de corectii ale cuplului motor pe secunda. Sistemul este proiectat pentru a oferi tractiune optima in timpul demarajului agresiv.

Pentru a folosi acest sistem, soferul unui Corvette trebuie sa cupleze modul de competitie al sistemul de control al tractiunii si sa activeze functia de Launch Control. Soferul va putea face un demaraj puternic fara a pierde aderenta.

Sistemul Launch Control va modifica cuplul motor dezvoltat de propulsorul lui Corvette in functie de nivelul de aderenta detectat si de tractiunea pe care o are modelul in momentul demarajului.

Spre deosebire de Nissan GT-R, unul dintre competitorii principali ai lui Corvette ZR1, folosirea sistemului Launch Control nu va incheia perioada de valabilitate a garantiei. Modelul ZR1 beneficiaza si de un sistem inteligent de control al performantelor care integreaza toate sistemele de control al tractiunii, sistemul de manevrabilitate activa si suspensiile.

Pe langa sistemul Launch Control, toate modelele Corvette vor primi airbag-uri laterale in standard, iar clientii acestora vor putea alege culori noi pentru interior si tapiterie. Modelele Z06 si ZR1 vor fi disponibile si in nuanta Torch Red.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru