Chevrolet Volt nu va arata ca prototipul!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.11.2007
Desi a atras privirile tuturor la prezentarea oficiala, conceptul Volt nu va sta la baza designului versiunii de serie.

Esential

1050 de kilometri este autonomia anuntata in acest moment de prototipul Volt
1150 ar putea fi autonomia modelului de serie atunci cand acesta va aparea pe piata, in 2010.

Mult-asteptatul Chevrolet Volt, sportiva hibrida a Grupului General Motors, va fi produs in serie, insa nu va semana prea mult cu apreciatul concept cu acelasi nume. Informatia vine direct de la o sursa oficiala, vicepresedintele GM Bob Lutz.

Motivul pentru care Volt nu va arata la fel ca prototipul este legat de aspecte practice: dupa ce a fost testat in tunelul de vant, inginerii GM si-au dat seama ca modelul nu are nici in clin, nici in maneca cu o masina de Cx foarte scazut, un element mai mult decat important cand vine vorba de eficienta si de consum. Seful GM a numit testul "o dezamagire crunta", sustinand in gluma ca daca ar fi fost pus cu spatele, modelul ar fi reusit probabil un rezultat mai bun.

Avantajele lui Chevrolet Volt odata ce acesta va aparea in serie vor fi autonomia de 1050 de kilometri (cu rezervorul de benzina si cu bateria pline) si cei 65 de kilometri pe care modelul ii poate efectua utilizand exclusiv bateria. Bob Lutz sustine chiar ca autonomia bateriei va putea fi insa imbunatatita pana la lansarea oficiala, tinta finala a inginerilor fiind de 160 de kilometri.

Chevrolet Volt va intra pe piata in 2010, urmand sa coste pana in 25.000 de euro. Previziunile arata ca GM isi doreste sa produca 60.000 de unitati in primul an de productie.

Taguri: Chevrolet, GM, Volt

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru