China: producţia anuală de masini electrice va ajunge la un milion de vehicule în 2020

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 17.10.2010
Oficialii chinezi doresc ca până în 2020 capacitatea de producţie a maşinilor electrice să ajungă la un milion de vehicule anual.

În prezent, China este cea mai mare piaţă auto din lume, iar vehiculele electrice reprezintă cheia către dezvoltarea acestei industrii. Primul pas pe care asiaticii l-au făcut în această direcţie a fost în 2009, prin crearea unui proiect pilot susţinut de Ministerul de Ştiinţă şi Tehnologie, de Ministerul de Finanţe şi de Ministerul Industriei la care participă 25 de oraşe şi, prin intermediul căruia se doreşte promovarea noilor tipuri de vehicule.

De asemenea, promovarea transportului în comun va ajuta la rezolvarea problemelor cauzate de creşterea excesivă a numărului de automobile. "Transportul în comun ar trebui să fie un pionier în ceea ce priveşte vehiculele care utilizează energia nouă", a declarat Wan Gang, Ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei.

În plus, guvernul Chinei a anunţat că va oferi subvenţii de până la 737 de dolari celor care decid să achiziţioneze un vehicul electric. Subvenţiile vor putea fi încasate doar de locuitorii din oraşele implicate în proiectul pilot.

Oficialii chinezi sunt foarte încrezători în ceea ce priveşte viitorul vehiculelor electrice, iar Wan Gang se aşteaptă ca producţia anuală a acestor automobile să ajungă la un milion de unităţi până în 2020.

Via | ChineInformation

Comentarii (4)

  • nu numara puii inainte de acloci ouale
    fiind 10 ani sunt multe sanse sa nu aiba dreptate . deocamdata ar trebui ( parerea mea ) sa se gandeasca sa imbunatateasca masinile electrice actuale , pana cand vor fi o alegere macar aproape la fel de buna ca cele cu ardere ; adica la pret , autonomie , dinamica ... si de asemenea sa fie nu doar pe masini foarte mici , ca doar nu vom folosi toti "cutii" cu motor electric ; iar dupa aceea sa faca estimari
    10 0
  • Cosmin
    Momentan in China masinile electrice nu se vand deloc .
    Daca guvernul chinez nu va mari subventiile oferite celor ce cumpara un vehicul electric, nu vom vedea in viitorul apropiat o cerere foarte mare in China de vehicule electrice . Dovada este data de BYD ( specializat in vehicule electrice ), care asista in momentul de fata la prabusirea vanzarilor sale ( in timp ce ceilalti competitori, producatori de masini clasice inregistreaza vanzari record ), masinile pe care BYD reuseste sa le vanda in prezent, find cele cu motorizari clasice .
    5 0
  • Dr Felix
    inca nu e momentul automobilului electric
    PIEDICI IN DEZVOLTAREA AUTOMOBILULUI ELECTRIC: PRETUL, AUTONOMIA SI TIMPUL DE INCARCARE. SA SPUNEM CA PRETUL VA MAI SCADEA IN TIMP PRIN PRODUCEREA ACESTORA LA SCARA INDUSTRIALA, CA TIMPUL DE INCARCARE VA FI REDUS PT CA VOR EXISTA STATII LA CARE VEI PUTEA SCHIMBA ACUMULATORII (ideea celor de la Renault), MAI RAMANE DE REZOLVAT AUTONOMIA MULT PREA MICA. SUNT CURIOS CE VA ADUCE VIITORUL (poate o alta sursa de energie pt automobil, de ce nu?).
    2 0
  • doctore .. CAPS doctore ;)

    @Dl Ministru de China : .. de ce dracu nu va luati trolee frate daca vreti transport urban electric ?? ... intinzi 500000km de sarma prin orase si ai transport public electric fara sa te doara capul de baterii :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru