Chinezii de la BYD au copiat Lexus RX

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.03.2009
Chinezii reusesc sa copieze din nou, la indigo, designul unui model de succes. De aceasta data este vorba despre crossover-ul Lexus RX, folosit ca inspiratie pentru BYD S6.

Chinezii recidiveaza la capitolul inspiratie artistica, designerii din Tara Marelui Zid furand inca o data liniile unui model deja celebru. De aceasta data este vorba despre chinezii de la BYD, care pana in prezent reusisera sa se abtina de la astfel de practici neortodoxe.

Ispita se pare insa ca a fost prea mare si rezultatul a fost o copie la indigo dupa Lexus RX, chinezii tintind mai nou segmentul crossover-elor premium. Modelul, botezat S6, vine cu un design care reuneste elemente din ambele generatii ale crossover-ului japonez, fiind practic o mixtura intre vechiul si noul RX.

Mai mult decat atat, pentru a nu suferi de pe urma proceselor intentate de "muza de inspiratie", BYD si-a asigurat drepturile europene de copyright pentru a putea ataca fara probleme segmentul crossover-elor de pe Batranul Continent. Ramane de vazut care va fi reactia celor de la Lexus atunci cand S6 va fi lansat oficial.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Mircea
    Nu doar "copy-paste"...
    "De aceasta data este vorba despre chinezii de la BYD, care pana in prezent reusisera sa se abtina de la astfel de practici neortodoxe."

    Domnilor, dati-mi voi sa va corectez. BYD nu sunt la prima tentativa de acest fel. In urma cu cativa ani, ei au prezentat (si produs) o struto-camila cu bot de Mercedes CLK si spate de Megane CC:

    http://money.cnn.com/galleries/2008/fortune/0810/gallery.china_cars.fortune/index.html
    0 0
  • andr3i
    replici
    zdrente sunt chinezii astia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru