Chinezii de la Great Wall vor produce patru modele in Bulgaria

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.10.2009
Chinezii de la Great Wall isi deschid prima uzina europeana. Modelele Hover, Florid, Wingle si Cool Bear vor fi produse la doar 200 de kilometri de Romania, langa orasul bulgaresc Lovech.

Bulgaria va intra in randul tarilor producatoare de masini dupa ce, in 2011, chinezii de la Great Wall vor deschide o prima uzina de fabricatie pe Batranul Continent. Acordul a fost semnat in cursul zilei de ieri de catre Primul Ministru al Bulgariei, Boyko Borisov, si vice-presedintele chinez Xi Jinping, in prezenta intregului Cabinet ministerial bulgar.

Uzina va fi construita in Bahovitsa, foarte aproape de orasul Loveci, urmand ca prima masina sa iasa de pe banda de productie in primul semestru al anului 2011. Capacitatea de productie totala va fi de 50.000 de unitati pe an, urmand ca bulgarii sa produca patru modele din gama actuala Great Wall. Este vorba de monovolumul Cool Bear, de modelul de oras Florid, de SUV-ul Hover si de pick up-ul Wingle. De altfel, toate cele patru modele au trecut de testele de omologare pentru Europa in cursul lunii trecute. Noua uzina bulgara va creea intre 1000 si 3000 de locuri de munca in regiune, in functie de ritmul de fabricatie de care aceasta are nevoie.

In prima faza, pietele de desfacere pentru prima uzina de productie Great Wall din Europa vor fi tarile din fostul bloc estic, Romania fiind evident inclusa intre acestea.

via | Gasgoo

Comentarii (7)

  • hm
    Locuri de munca ...
    18 0
  • Opinie
    Stirea e interesanta. Ce ma nemultumeste e ca modelele seamana cu Nissan Qube, Toyota Yaris, iar SUV-ul si pick-up-ul cu modele Mitsubishi. Sunt curios cat de fiabile si sigure vor fi. Daca le fac in Bulgaria vor trebui sa treaca pe la EuroNCAP.
    14 2
  • Pret
    Hover-ul l-am vazut la vreo 10.000E.
    Atunci sa vezi concurenta pentru Dacia ;)
    6 4
  • Marian
    Hooverul se vinde de ceva vreme pe la noi si se lauda ca ar avea motoare Mitsubishi. Pare dragut el, dar nevasta-mea de cand l-a vazut a zis ca e chinezesc; si nu se pricepe mai deloc la masini. :)
    18 2
  • Sunt masini bune..eu m-as baga la un Hover...atat ca sunt taxele mari la motoarele de 2.4 in Romania.
    6 2
  • Motorul de pe Hover este de me Mitsubishi ... dar personal nu m-as inghesui la el pentru ca-i un design destul de vechi.. si papa mai mult ca un BMW :) ( papa mai mult ca un BMW cu motor mare rau .... ca stim cu totii ca motoru' de 2l pe benzina de la BMW nu-i tocmai gurmand :P )
    4 2
  • copiute
    Primul nu este Nissan Cube ci Scion xB
    http://en.wikipedia.org/wiki/Scion_xB
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru