Chinezii de la Jiangling isi fac fabrica in Polonia

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.08.2008
Constructorul chinez Jiangling, cunoscut pentru modelul de zero stele Landwind X6, isi deschide prima fabrica in Europa.

Jiangling Motors, compania chineza cunoscuta in Europa pentru modele precum SUV-ul Landwind X6 sau monovolumul de clasa mini Landwind Fashion, isi va deschide o uzina de productie in Polonia. Jiangling devine astfel primul constructor chinez prezent pe piata europeana printr-un sit de productie.

Uzina poloneza urmeaza sa produca 400.000 de masini in fiecare an, cifra prin care chinezii vor depasi un alt sit de productie cunoscut din aceasta tara, cel al lui Fiat, care produce 362.000 de unitati Fiat Panda, Fiat 500, 500 Abarth si Ford Ka.

Jiangling a avut probleme pana acum in Europa cu modelele pe care le importa aici. Este cunoscut faptul ca Landwind X6 a "reusit" sa scoata zero stele la testele de siguranta ale germanilor de la ADAC in 2005, modelul esuand lamentabil la impactul frontal.

"Bineinteles, modelele Jiangling nu pot fi comparate cu cele BMW sau Mercedes, insa in Polonia se vor face masini foarte abordabile ca pret", sustine Peter Bijvelds, oficial al importatorului Jiangling in Europa.

VIDEO: Testul de impact cu rezultat zero stele al lui Jiangling Landwind X6:

 

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Super
    Or sa sparga piata.
    Vor forta producatori locali sa coboare preturile.
    1 0
  • sa vina sa avem o concurenta mai mare
    mult succes chinezilor
    0 0
  • â„¢
    si dacia 1300 a lu tata ii mai buna la impact decat rabla aia chinezeasca
    0 0
  • Cumparati cu incredere :)
    sparg pe naiba. cine le cumpara mizeriile lor? inca nu v-ati invatat: Made in China -> calitate 0? da mai stii poate-i bine, ajuta un pic selectia naturala :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru