Chinezii vor sa copieze Porsche Cayenne

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.05.2009
Constructorul chinez BYD intentioneaza sa lanseze o copie fidela a SUV-ului Porsche Cayenne, echipata cu motor de 2.0 litri pe benzina.

Proastele obiceiuri se vindeca greu, iar chinezii sunt constienti de acest lucru. Decisi sa cucereasca publicul mondial cu modele ieftine, copiate dupa mult mai titratele exemplare europene sau americane, chinezii pregatesc o noua replica.

De aceasta data se pare ca asiaticii tintesc sus, constructorul BYD Auto planuind sa lanseze in viitorul apropiat o copie fidela a SUV-ului Porsche Cayenne. Informatia a fost vehiculata timp de mai multe zile pe o serie de site-uri specializate din Tara Marelui Zid, o serie de schite si prelucrari digitale fiind propuse publicului.

Informatii neoficiale, culese, se pare, dintr-o brosura, anunta ca viitorul frate geaman al Cayenne-ului ar urma sa se numeasca BYD T6. Propulsia nu va fi asigurata insa de un propulsor V6 sau V8, solutia aleasa de chinezii fiind un banal propulsor de 2.0 litri pe benzina.

BYD nu este la prima abatere de acest gen, ultima replica a chinezilor imprumutand liniile crossover-ului premium Lexus RX. Salonul Auto de la Shanghai a dovedit tuturor ca inca se poarta moda copiilor ieftine, majoritatea constructorilor chinezi dezvaluind modele noi inspirate dupa cele europene, japoneze sau americane: Landwind X8 - copie dupa Mitsubishi Outlander, Great Wall Florid - copie dupa Scion xA, Lifan 320 - copie dupa Mini Cooper, Yema SQJ6451 - copie dupa Subaru Forester si Geely GE - copie dupa Rolls Royce Phantom.

via | LeBlogAuto

Comentarii (3)

  • clona porsche cayenne
    de prost gust...imitatia tot imitatie va ramane:((
    0 0
  • mihail
    kko
    WOW...cat originalitate din partea chinezilor
    o sa-l faca de 10 000 euro si de 1 stea la crash test...
    super....
    Se va gasii si in Europa ? si daca da, unde ....red dragon cat ? :D
    0 0
  • e de plans
    deja ma gandesc la toti cocalrii cum o sa isi dea logan-urile si clio-urile pe porsche-replica.O sa se umple strazile de porcarii de masini.Motor de 2 litrii pe asa tractor?pfffff ntz ntz ntz

    Acuma serios, cand o sa apara o lege care sa interzica copierea unor brand-uri renumite, fie ele de telefoane, masini ceasuri etc? e strigator la cer.Cel mai nasol e ca se vand prostiile astea ca scalvii pe plantatie, mai ales in romania unde toti sunt obsedati de imagine si ar fi in stare sa isi taie un picior doar pentru a fi in trend.

    BYD-das auto
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru