Chrysler 200 vine în Europa cu sigla Lancia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.10.2010
Proaspăt-dezvăluitul Chrysler 200 va fi lansat în Europa sub sigla Lancia. Debutul va avea loc în decursul anului 2011.

Alianţa Fiat-Chrysler va exporta noul 200 şi în Europa. Modelul va fi vândut sub sigla Lancia în toate ţările din Europa cu excepţia Regatului Unit şi a Irlandei, unde va fi comercializat sub sigla Chrysler. Modelul 200 se va lupta în segmentul lui Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Peugeot 508 şi Opel Insignia. Scopul celor de la Chrysler este de ataca piaţa cu o imagine premium şi cu materiale pe măsură. Deşi vorbim, în esenţă, de un facelift major aplicat lui Chrysler Sebring.

Cei de la Chrysler nu au echipat acest model cu o motorizare diesel, deşi piaţa din Europa va cere cu disperare o asemenea variantă de propulsie. Sunt şanse ca acest model să primească un motor din gama Lancia sau Alfa Romeo, care ar trebui să îi confere un nivel suficient de ridicat al puterii şi al cuplului motor. În ceea ce priveşte transmisia cu care ar fi echipat viitorul diesel, nu există nicio informaţie în acest sens, dar sunt şanse ca aceasta să fie o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte şi să fie introdusă ulterior o transmisie automată.

Chrysler 200 este produs în Michigan, la fabrica Sterling Heights şi va debuta în SUA în decursul acestui an. Modelul este schimbat aproape integral la exterior, în timp ce interiorul primeşte numeroase materiale noi şi elemente tehnologice.

Urmând tendinţele din Europa, cei de la Chrysler au echipat modelul 200 cu LED-uri, atât pentru luminile de poziţie de zi, cât şi pentru stopuri.

Via | EGMCarTech 

Comentarii (1)

  • Cred ca ar fi avut mai mult succes daca ar fi pastrat sigla Chrysler, cel putin la noi la romani. :)
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru