Chrysler a primit un ajutor financiar de 4 miliarde $

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.01.2009
Chrysler a primit prima rata din ajutorul financiar promis de statul american. Infuzia de capital mentine compania americana pe linia de plutire.

Esential

4 miliarde de dolari a primit Chrysler ca ajutor financiar de la statul american.

Chrysler a primit, pe ultima suta de metri, banii necesari pastrarii activitatii la inceputul lui 2009. Concernul auto american a incasat suma de 4 miliarde de dolari din totalul de 17 miliarde aprobat de guvernul american ca ajutoare financiare.

Primii bani primiti de Chrysler de la statul american vor fi folositi, in primul rand, la plata furnizorilor. Fara acest ajutor financiar, Chrysler, ca si GM, ar fi intrat in imposibilitate de plata si ar fi fost nevoiti sa declare falimentul.

In acest moment, al treilea jucator auto din SUA poate declara ca va incepe drumul de recuperare catre o stabilitate financiara pe care o pierduse cu mult timp in urma. Bob Nardelli, CEO Chrysler, a declarat: ”Apreciem magnitudinea efortului facut de Trezorerie pentru a realize aranjamentele financiare si multumim pentru increderea acordata companiei Chrysler. Vom putea, astfel, sa continuam procesul de restructurare”.

Nardelli a prezentat saptamana trecuta un raport Congresului American in care arata ca are nevoie de 8 miliarde de dolari sa restructureze Chrysler.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru