Chrysler, Dodge si Jeep ingheata pretul carburantilor

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.05.2008
Cei trei constructori vor ingheta pretul a trei tipuri de carburanti la 2.99 de dolari pentru viitorii lor clienti.

Esential

2.99 de dolari ar urma sa plateasca clientii Chrysler, Jeep si Dodge pentru aproape patru litri de carburant.

Constructorii americani inregistreaza in continuare o scadere progresiva a vanzarilor, lucru care a inceput deja sa ingrijoreze producatori cu renume ca GM si Ford. Se pare insa ca Jeep, Dodge si Chrysler iau atitudine si promoveaza o noua campanie capabila sa stopeze declinul vanzarilor.

Botezata "Lets Refuel America", noua campanie promovata de cei trei mari constructori a demarat deja saptamana aceasta urmand ca intreaga actiune sa se sfarseasca pe 2 iunie. Timp de o luna, cei care isi vor achizitiona un model produs de Chrisler, Jeep sau Dodge vor primi si un card de alimentare care le va permite clientilor sa cumpere combustibil la un pret fix timp de trei ani.

Desi detaliile asupra programului sunt destul de putine, se pare ca viitorii clienti isi vor putea cumpara carburant cu doar 2.99 dolari/galon, adica 2.99 de dolari pentru aproape 4 litri de combustibil. Aceasta oferta va fi valabila timp de trei ani, pretul urmand sa ramana fix indiferent de oscilatiile pietei. Eventualele costuri rezultate in urma cresterii pretului vor fi suportate de cei trei constructori americani.

Chrysler a declarat intr-un comunicat de presa ca programul va fi valabil doar pentru vehiculele noi si va include doar trei tipuri de carburanti: benzina cu cifra octanica 87, motorina si E85. Clientii nu vor putea bineinteles sa opteze decat pentru un singur tip de carburant, in functie de motorizarea pe care si-o aleg.

Toti clientii vor intra in posesia unui card de alimentare, doar cei care aleg benzina urmand sa astepte pana la 6 saptamani pentru a-l primi. De asemenea Chrysler a anuntat ca va exista si o limita pana la care clientul poate alimenta la prestul de 2.99 de dolari si ca promotia va fi valabila doar in anumite benzinarii.

Taguri: Chrysler, Dodge, Ford, GM, Jeep

Comentarii (6)

  • george
    PRAF IN OCHI...
    Cam subtire promovarea pentru o actiune care dureaza doar 1 luna si care a si inceput. Nu se gaseste nimic pe site-urile nici unuia dintre producatori...La Jeep cel putin, nu au avut loc sa puna in homepage informatii despre actiune din cauza lopaticii si a galetusei pentru nisip...chestii cu adevarat importante...
    0 0
  • AndreiRN
    Geniala
    Geniala oferta tinand cont ca pretul este in crestere.Aceste "pierderi" din diferenta dce pret intra la capitolul de cheltuieli publicitare si sun 100% decontati la sfarsit de ani.
    0 0
  • george
    GENIALA PE JUMATATE...
    @ AndreiRN...si anume prin faptul ca e un "ghiont" (pana la statutul de "lovitura" mai are o gramada) de imagine. Au nevoie de ceva care sa atraga atentia si eventual simpatia turmei...dar sa nu coste prea mult ca nu mai e banutu`...http://www.automarket.ro/stiri/chrysler-vor-sa-fie-profitabili-in-3-ani-10402.html Pe site-urile celor 3 nu gasesti absolut nici o informatie in acest sens desi ar fi trebuit sa fie lansate cu pop-up-uri...NIMIC, NIMIC, NIMIC...aceeasi reteta ca si la Lifetime Guarantee...iar clientul, daca prinde oferta (desi ideea e sa n-o prinda), o sa aiba o surpriza foarte agreabila...combustibilii acoperiti de promotie: benzina cu cifra octanica 87 ?!?!? cine mai pune asa benzina la o masina nou nouta???In sfarsit ti-ai mai scapat niste chestii prin fasole ca nu te rabda pipota: cine-ti deconteaza tie cheltuielile publicitare? te crezi angajat la stat ca sa-ti preia bugetul datoriile in mod automat? Termenul corect era "deducere" dar asta nu ii ajuta cu nimic pentru ca sunt pe pierdere. Daca erau pe profit si deduceau aceste cheltuieli, le scadea impozitul pe profit prin diminuarea profitului. Asa, e pierdere suplimentara. SA FIE PRIMITA. Ca sa nu mai zic si faptul ca initiativa e absolut condamnabila din punct de vedere ecologic: stimuleaza consumul de zeama in conditiile in care altii se chinuie sa economiseasca. Mi-ar placea sa vanda prin aceasta promotie vreo 5 milioane de SUV-uri si sa se faca benzina vreo $5/gal.(acuma ajunge pana la $ 4,25/gal)...In cea mai optimista estimare, daca punem o diferenta de 1 $ /galon de benzina pe care o suporta constructorul, la un rulaj de 20.000 mile/an, pentru o singura masina, pentru o perioada de 3 ani si cu excluderea totala a fraudelor, surplusul se ridica pe la vreo $ 3800/masina. La care se adauga bineinteles costurile de administrare/supraveghere/decontare a intregii povesti...In conditiile in care promotia asta tine doar o luna si campania de promovare clasica trebuie relansata pe alti bani...Intr-adevar, geniala treaba...
    0 0
  • AndreiRN
    Realitate
    1. benzina cu cifra octanica 87 ?!?!? cine mai pune asa benzina la o masina nou nouta???Eu si multe alte milioane. Ia studiaza tu cum este data cifra octanica in US si cum in Europa. O sa descoperi ca de fapt 87 peste ocean inseamna 92 in Europa. 5 puncte diferenta.2. sa se faca benzina vreo $5/gal.(acuma ajunge pana la $ 4,25/gal).http://tonto.eia.doe.gov/oog/info/gdu/gasdiesel.aspAsta ca sa nu mai imprasti informati gresite.In rest este o forma superba de publicitate precum si garantia pe viata.
    0 0
  • george
    OOOOOF...
    @ AndreiRN Pustiulica, eu am intrebat cine pune RON 87 in masina nou nouta si tu spui ca tu?!?! Pai tu nu ai masina nou nouta. Tu ai masini din jurasic si cretacic. Poti sa pui si Carmol in ele ca n-au nici o greata...Chiar si cu diferenta fata de EU, RON 87 e cea mai proasta benzina si daca nu te deranjeaza faptul ca scoti consum mai mare si performante mai slabe + uzura motor, poti sa bagi la greu ca Berila. Si la cat sunt de chitrosi americanii, probabil ca pun benzina proasta, mai ales acuma ca s-a scumpit de te arde la deste...nu intelegeam la un moment dat de ce pretul combustibilului in US e afisat la statii cu virgula chiar si cand e exprimat in centi (de exemplu - 299,3 in loc de $ 2,99). Chiar asa isi mananca lumea de sub unghii incat se bucura la o economie de 50 de centi la un plin in conditiile in care benzina avea pana acu` vreo cativa ani preturi de toata jena?????Mai, tie nu ti-e rusine? Imi dai site-uri guvernamentale ca sa-mi arati cat costa benzina???? Pretul ala ($ 4.25/gal) e maximul pentru benzina premium si e luat de-aici: http://www.californiagasprices.com/index.aspx?fuel=C Iar astea sunt preturi "live", din "teren"...Garantia pe viata, praf in ochi cu lopata, si asta la fel...
    0 0
  • AndreiRN
    Realitatea
    1. eu am intrebat cine pune RON 87 in masina MINTI. Reciteste-ti postul.2. Tu ai masini din jurasic si cretacic.As vrea eu. Mustang 1969 Mach1, ceva de prin ani '30 - '50 tare imi atrage ochiul cand le admir.3. RON 87 e cea mai proasta benzina si daca nu te deranjeaza faptul ca scoti consum mai mare si performante mai slabe + uzura motor.Cine crede asta este CREDUL. Benzina cu octanele scazute tine motorul mai rece in comparatie cu cea ridicata care forteaza motorul mult mai mult.4. pretul combustibilului in US e afisat la statii cu virgula Gresit. Nu se foloseste virgula in US la numere dar tu .......5. ................Am crezut ca esti capabil sa te informezi de pe situri dar bag de seama ca nu prea sti sa citesti sau sa intelegi ce vezi pe monitor.Eu personal nu am vazut niciodata benzina de $4.25/gall si locuiesc aici de 25 de ani dar tu esti .......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru