Chrysler va folosi platforma lui Dodge Dart pentru viitorul Avenger

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.01.2012
Chrysler nu vrea să mai repete experienţa neplăcută avută cu actualul Avenger. Tocmai de aceea va folosi platforma noului Dart pentru a obţine un model competitiv şi o reducere a costurilor.

Preluarea grupului Chrysler de către italienii de la Fiat continuă să aibă efecte importante asupra gamei constructorului american şi a subsidiarilor săi. Potrivit unor informaţii recente, neconfirmate de oficialii din Detroit, Chrysler ar vrea să dea naştere unei noi berline de dimensiuni medii, capabilă să le ia locul actualelor Dodge Avenger şi Chrysler 200.

Modelul va fi dezvoltat, cel mai probabil, pe platforma modificată a noului Dodge Dart, soluţie conformă cu dorinţa lui Marchionne de a folosi componente comune. Mai mult, folosirea structurii lui Dart va reduce considerabil costurile de producţie şi proiectare şi va face din noua generaţie Avenger un model ceva mai apreciat decât predecesorul său, căzut în dizgraţie.

Platforma viitorului Dodge Dart va fi folosită şi pentru dezvoltarea noilor generaţii Jeep Compass şi Jeep Liberty, dovedindu-se suficient de capabilă pentru a putea găzdui două modele orientate în principal către mediul off-road.

Însuşi Marchionne a declarat că cei doi reprezentanţi Jeep nu vor abandona valorile brandului şi vor fi la fel de capabili în teren accidentat.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Avenger = Arta de a face masini
    Care experienta neplacuta? Avenger este si a fost un etalon al clasei sale chiar daca vanzarile mondiale nu reflecta asta. Masina a fost o adevarata bijuterie tehnologica insa se adresa intr-adevar unei certe elite a lumii automobilistice. Dar ce conteaza calitatea sau cantitatea?
    9 6
  • mie imi place foarte mult actualul Avenger,e o masina reusita.
    8 1
  • Etalon dar care nu se vinde. Ceva nu se "leaga".
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru