Citroen ar putea aduce la Geneva conceptul lui DS1

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.12.2011
Citroen lucrează la un nou membru al gamei DS. Acesta ar putea să îşi facă apariţia sub formă de concept în primăvara lui 2012 la Salonul de la Geneva.

Citroen se pregăteşte să lărgeasca gama de modele DS cu un nou membru, despre care nu se cunosc însă prea multe informaţii. Surse neoficiale susţin că cel mai proaspăt produs premium al francezilor va fi DS1, un model de clasă A, al cărui concept vom avea ocazia de să-l vedem chiar în această primăvară la Salonul Auto de la Geneva.

Programat să ajungă pe piaţă abia în 2013 şi proiectat special pentru a fura din clienţii lui Fiat 500, noul DS1 va aduce cu sine şi o platformă nouă, pe care va lua naştere versiunea de serie a următoarei generaţii C1. Cu maxim 3600 de mm lungime, DS1 va acorda o atenţie deosebită finisajelor interiorului, fără a neglija designul exterior, inspirat de fraţii mai mari.

Viitorul DS1 va adopta proaspăta gamă de motorizări cu trei cilindri anunţată pentru Peugeot 208. Este vorba despre unităţile de 1.0 şi 1.2 litri, completate de sisteme start-stop şi injecţie directă, menite să ofere 68 şi 77 de cai putere.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru