Citroen DS4 ar putea avea o versiune Racing, cu propulsie hibridă

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.10.2010
Citroen ar putea da naştere în următorii trei ani unei versiuni Racing a modelului DS4, pusă în mişcare de un tren de rulare hibrid, capabil să însumeze 295 de cai putere.

Esential

295 de cai putere ar putea dezvolta versiunea Citroen DS4 Racing.

Asemeni fratelui său mai mic, noul Citroen DS4 va pregăti o versiune de performanţă şi pentru fanii cu un apetit sportiv. Modelul francez va fi recunoscut de asemenea după indicativul Racing însă, spre deosebire de DS3, va fi produs în versiune limitată.

Noutatea absolută va fi reprezentată însă de ceea ce vom găsi sub capota francezului, surse nefoiciale vorbind despre un ansamblu hibrid, capabil să ofere resurse suficiente pentru segmentul compact sportiv.

Potrivit jurnaliştilor germani de la AutoBild, hot-hatch-ul Citroen ar putea adopta propulsorul de 1.6 litri turbo, capabil să ofere 200 de cai putere. Acesta va fi ajutat de un omolog electric, poziţionat pe axa posterioară, capabil să promită un bagaj de putere de 95 de cai.

Tracţiunea integrală şi cei aproape 300 de cai putere vor face din viitorul DS4 Racing un concurent redutabil pentru segmentul dominat de Volkswagen Golf R şi Renault Megane RS.

Din păcate pentru fanii brandului, şansele de a vedea sportiva pe stradă în viitorul apropiat sunt destul de mici.

Citroen ar urma să lanseze alternativa de performanţă abia în 2013, la doi ani după debutul versiunii de serie DS4, programat în al doilea semestru al lui 2011.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru