Clarkson, provocat sa traverseze Sahara cu un Austin 7 din 1937

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.10.2009
Jeremy Clarkson a primit o provocare mai neobisnuita din partea jurnalistului britanic Brian Milton: sa traverseze desertul Sahara la volanul unui Austin 7 din 1937.

Jurnalistul britanic Brian Milton a lansat de curand o carte intitulata "Alexa - The life and death of an Austin 7 Ruby", scrisa in urma unei experiente personale a autorului. Milton a devenit faimos in 1968 cand a reusit sa traverseze desertul Sahara la volanul unui model istoric precum Austin 7, doar pentru a-si intalni logodnica.

Mai nou insa, Milton lanseaza o provocare care a captat atentia mass-media, tocmai pentru ca a fost adresata vedetei de televiziune Jeremy Clarkson. Moderatorul show-ului britanic a fost "invitat" la o calatorie prin Sahara la volanul aceluiasi model cu care Milton a scris istorie. Ramane de vazut daca Clarkson va accepta provocare si ii va coopta alaturi de el si pe Hammond si May.

Un citat din cartea lui Milton rezuma aventura sa cam asa: "Am condus 2900 de kilometri prin Sahara. Am ajuns intro Nigerie macinata de un razboi civil si cu toate acestea am scapat viu. Dar colegul meu, Austin 7 nu a reusit. De-a lungul calatoriei ne-am tamponat odata si am ramas de doua ori fara apa in Sahara.

Am condus 3200 de kilometri un motor cu doar trei pistoane si 1500 de kilometri fara frane, lumini sau amortizoare."

via | Autoblog

Comentarii (7)

  • austin 37?
    73 poate
    1 18
  • nani, nani
    mai bine cautai pe goagal, chiar e din 37... check this out http://en.wikipedia.org/wiki/Austin_7

    PS nu se refera la masina din poza
    14 2
  • AUSTIN 7
    este chiar modelu pr care a inceput BMW sa produca masini.
    BMW a construit modelu 3/15 PS care era un AUSTIN 7 cu sigla de BMW si putine modificari....
    7 1
  • q
    s
    2 2
  • nu prea are legatura imaginea cu titlul...in imagine e o lancia beta...
    5 1
  • kreez_t
    imaginea
    e o imagine cu clarkson in alta prvocare de genul asta. cum era sa fie clarkson cu un alt austin7 in alt desert? :/ uneori cred ca nu aveti alta ocupatie decat sa cautati nod in papura...
    3 0
  • ha ha ha
    ha ha h a
    ...si in final a ajuns la destinatie,pierzand pe drum,in afara de apa,piston,frane,lumini,amortizoare si rezervorul,bancheta din spate,scaunul pasagerului,aripile laterale si plafonul...ha ha h a,ce-mi plac glumele mele...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru