Cobra Venom, renasterea unei legende

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 26.06.2008
Designerul Jamie Martin a prezentat conceptul Cobra Venom, care ar putea reinvia legenda AC Cobra Shelby.

Esential

524 CP dezvolta motorul V8 de provenienta Ford care ar putea echipa noul Cobra Venom.
569 Nm este cuplul maxim dezvoltat de motorizarea lui Cobra Venom.
3.4 secunde este timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h care ar putea fi scos de Cobra Venom.
344 km/h este viteza maxima preconizate pentru noul Cobra Venom.

Cobra Venom este ultima creatie a designerului Jamie Martin si reprezinta un studiu de design bazat pe modelul AC Shelby Cobra. Daca se va materializa, conceptul ar putea fi succesorului modelului Cobra din 1960.

Este de asteptat ca motorizarea sa fie de provenienta Ford, o unitate V8 de 4.6 litri, care ar putea dezvolta 524 CP si un cuplu maxim de 569 Nm, realizabil la 3.500 rpm. Puterea va fi distribuita catre puntea spate prin intermediul unei transmisii Tremec manuale cu sase viteze, putandu-se opta, de asemenea, pentru o transmisie automata tot cu sase viteze si operabila prin padele.

Noua versiune a modelului istoric va fi construita in mare parte din aluminiu si fibra de carbon, rezultand un raport putere/masa foarte mare. Astfel, Cobra Venom ar putea atinge viteza de 100 km/h in doar 3.4 secunde, iar viteza maxima preconizata ar putea ajunge  la 344 km/h.

Apectul clasic al roadsterului Cobra va fi combinat cu elemente stilistice noi, precum jante de 17 inch din aliaj echipate cu pneuri Pirelli P-Zero si blocuri optice cu xenon.

Via | Motor Authority

Comentarii (1)

  • acum
    acuma si-au gasit americani sa construiasca cobra cand este criza de benzina in SUA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru