Conceptele Citroen Survolt şi Metropolis vor fi produse în serie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.07.2010
Citroen Survolt ar putea da naştere unui model sportiv electric în serie limitată, în timp ce Metropolis ar putea anticipa o limuzină DS9, în gama premium a francezilor.

Impactul pozitiv pe care l-au produs conceptele Survolt şi Metropolis i-au făcut pe cei de la Citroen să se gândească tot mai serios la versiuni de producţie ale prototipurilor. Survolt chiar a dovedit că poate fi un proiect realizabil, după ce a alergat pe pista de la Le Mans weekendul trecut.

Surse din interiorul companiei sunt de părere că micul sportiv electric ar putea fi lansat într-o serie foarte limitată, care în viitor ar putea da viaţă unui campionat monomarcă.

De cealaltă parte, Metropolis ar putea fi vârful gamei premium DS, o limuzină pe care fanii brandului şi-o doresc de mult. Versiunea de serie a lui Metropolis ar putea foarte bine să ia locul actualului C6, care nu a confirmat aşteptările oficialilor până în prezent.

Jean Pierre Ploue, omul care conduce departamentul de creaţie Citroen, a declarat recent că brandul francez trebuie să insiste în acest segment. "Nu putem permite ca Audi, Mercedes şi BMW să pătrundă pe teritoriul nostru, cel al modelelor de clasă mică, fără a emite şi noi pretenţii de combat pe segmentul lor.

Cu siguranţă nu este uşor să vinzi maşini scumpe în acest moment în Europa, dar sunt de părere că Citroen are un cuvânt de spus pe acest segment."

"Un model de dimensiuni generoase, carismatic şi îndrăzneţ, exponent al gamei DS, pe care am putea să-l numim chiar DS9, ar însemna mult pentru noi", a concluzionat Ploue. Un asemenea vârf de gamă ar putea fi soluţia Citroen pentru piaţa chineză, în continuă căutare de modele de lux. Poate şi de aceea conceptul Metropolis a fost dezvăluit mai întâi asiaticilor.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru