Conceptul Citroen Survolt va debuta pe asfaltul circuitului de la Le Mans

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.07.2010
Citroen Survolt, conceptul dezvăluit în primăvară la Geneva, va debuta şi pe pista. Locaţia aleasă este circuitul de la Le Mans iar pilotul este fiica celebrului Jacky Ickx.

Esential

1150 de kilograme cântăreşte conceptul Survolt.
300 de cai oferă cele două motoare electrice pe Citroen Survolt.

Dezvăluit în premieră mondială în luna martie a acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, revoluţionarul concept Citroen Survolt îşi va face apariţia şi pe pistă. Evenimentul este programat să aibă loc în 10 iulie, pe circuitul de la Le Mans.

La volanul conceptului electric se va afla Vanina Ickx, fiica fostului pilot Jacky Ickx, căştigător de şase ori în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans. Conceptul Citroen Survolt măsoară 385 de cm lungime, 187 de cm lăţime şi 120 cm înălţime şi se vrea a fi o sportivă pură, alimentată doar cu curent electric.

Sub caroseria futuristă se ascund două motoare electrice, care livrează împreună 300 de cai putere. Resursele îi permit să accelereze de la 0 la 100 de km/h în fix 5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 260 de km/h.

Mulţumită podelei plate şi a caroseriei din fibră de carbon, combinată cu un şasiu tubular, valoarea maximă a masei nu sare de 1150 de kilograme. Cele două unităţi electrice sunt ţinute în viaţă de un ansamblu de baterii, care oferă o autonomie de 200 de kilometri.

Încărcarea lor se poate face în două sau în zece ore, în ultimul caz atunci când se foloseşte o priză normală.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru