VIDEO: Primul duel pe pistă între două vehicule electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.09.2010
Citroen Survolt, conceptul electric francez prezentat anul acesta la Geneva, a dat piept pe circuit cu motocicleta electrică Agni Z2.

Dacă până acum supercarurile erau în centrul atenţiei atunci când venea vorba de dueluri pe pistă, normele de poluare tot mai stricte au dat peste cap regulile jocului. Mai nou se poartă duelurile între concepte electrice, după cum o demonstrează cel mai nou comparativ, desfăşurat zilele acestea pe circuitul din Thruxton.

La start s-au aliniat conceptul Citroen Survolt, prezentat în primăvară la Salonul de la Geneva, şi Agni Z2, o motocicletă electrică. În spatele volanului, respectiv în şaua motocicletei, s-au aflat doi piloţi de sex feminin: Vanina Ickx, fiica celebrului pilot de Formula 1 Jacky Ickx, cu participări în seriile Le Mans, şi Jenny Tinmouth, cea mai rapidă femeie pe insula Man şi lider al campionatului TTXGP în 2010.

Primul duel electric dintre o maşină şi o motocicletă le-a lăsat piloţilor impresia unei curse mult mai dinamice, lipsită însă de sunetul motoarelor.

Citroen Survolt, conceptul francez prezentat la Geneva, este echipat cu două motoare electrice, capabile să ofere 300 de cai putere între 0 şi 5000 de rotaţii.

Conceptul dispune de o caroserie din fibră de carbon, care ajută la obţinerea unei mase totale de doar 1.15 tone. Ecuaţia este bine gândită, având în vedere faptul că Survolt poate accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de cinci secunde, fiind capabil să atingă o viteză maximă de 260 de km/h.

De cealaltă parte, motocicleta electrică Agni Z2 este pusă în mişcare de un motor electric de 65 de cai putere şi cântăreşte doar 220 de kilograme. Resursele îi permit să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde, până la o viteză maximă de 210 km/h.

via | automobilesreview

Comentarii (8)

  • Heiii
    Asta e duel? Voi stiti ce inseamna duel? Asta e mascarada comerciala!
    11 5
  • Si duelul unde e??? A fost un showoff pt Survolt si atat.

    Oricum... o masina sport fara sunetul motorului e ca o pasare fara cantec sau ca un clopot fara limba...
    9 3
  • asta e Commercial, nu e duel...
    8 3
  • si duelul?
    toata stima si respectul pentru designerii de la Citroen, dar unde e duelul??
    Sau poate ati gresit voi titlul articolului.
    7 1
  • -
    Nu-i duel. E duet.
    6 1
  • @ andrey11
    Au gresit ei numele articolului... pe youtube nu scrie nicaieri ca ar fi vorba de un duel.
    4 0
  • Superb conceptul, de ce nu il scot la vanzare, sigur ar face treaba buna.
    1 0
  • bzzz
    electric slowdown... macar au inceput sa faca masinile electrice mai frumoase, pana acum parca au fost desenate de aceeasi mana care coase adidasi in xianggang.

    "if you want to go to work quickly buy a table" (rather than an electric car)- jeremy clarkson
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru