Concurent pentru Logan de la Peugeot si Citroen

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 14.10.2008
Grupul PSA Peugeot-Citroen va lansa in 2011 un model low-cost care are rolul de a "fura" din piata lui Dacia Logan.

Succesul pe care Renault si subsidiara Dacia l-au avut cu Logan pe pietele in dezvoltare ii fac pe ceilalti constructori sa se gandeasca tot mai insistent la o solutie de contracarare a celui mai vandut model low-cost din lume. Astfel, conform Automotive News, Grupul PSA (Peugeot/Citroen) au in vedere dezvoltarea unui model plasat pe acelasi segment. Acesta urmeaza sa fie lansat in 2011, uzina de productie urmand sa fie pozitionata in Turcia sau Polonia.

Noul model urmeaza sa fie vandut, sub branding Citroen si Peugeot, in functie de tara, in Europa Centrala si de Est, in Rusia, Turcia si in nordul Africii. Mai mult, sedanul al carui punct forte va fi spatiul interior si cel pentru bagaje va fi lansat ulterior si in China, acolo unde PSA are o colaborare de tip joint-venture cu Dongfeng Motors.

Foarte probabil, noul model va dispune, in versiunea entry-level, de un motor cu trei cilindri de un litru. Acesta va aparea in 2011 si va fi produs intr-o uzina care ar putea fi construita in Romania.

PSA va diferentia insa pietele de vanzare ale noului model, acesta urmand sa fie elementul diferit fata de strategia Renault. "Nu avem de gand sa vindem modele low-cost in Franta si in statele vest-europene", sustine Christian Streiff, presedintele grupului PSA.

via | Automotive News. (foto: 307 sedan, model vandut la ora actuala de Peugeot in Rusia)

Comentarii (19)

  • Positionata? Mai multa grija!
    "uzina de productie urmand sa fie positionata in Turcia sau Polonia."
    0 0
  • Iar low-cost non-hybrid?
    Low-cost-ul creste poluarea si numarul de masini pe strada.
    Daca tot vor fi multe, macar sa fie hibride ca sa nu emane atatea noxe la semafor in oras.
    Cine nu isi permite decat low cost, oricum face rabat la performanta.
    E clar ca hibridele sunt mai scumpe ca cele pe benzina sau motorina, dar evolueaza tehnologia si piata mult mai repede.
    As vrea sa vad peste 2 ani toate masinile low-cost doar hibride.
    Cine isi permite sa dea mai mult, sa platessca pentru performantsa si lux. Iar masinile pe benzina si motorina sa fie mai scumpe.
    Ce lume utopica vad ... tre sa ma las de fumat :D
    0 0
  • Din PSA face parte si Ford Motor Company
    0 0
  • Da, Dan...
    ... si Ford de scrie de fapt Phord!
    0 0
  • ....
    .....toti sunteti peste masura de inteligenti cu Phord-ul vostru si cu tot...
    0 0
  • In 2011 imi iau masina
    De ce nu mai asteapta inca vreo 10 ani sa scoata masina? Pe atunci, sigur Loganul nu va mai avea asa mare cota de piata, si se pot lauda , ca ei au rapit clientela...Si ca o stire asemanatoare, prin 2111 am sa scot si eu o masina, concurent cu Loganul. Va spun de acuma, sa puteti strange bani pana apare masina.
    0 0
  • Concurenta e buna
    Concurenta e buna ... sa speram ca pana atunci vor incepe alesii nostri autostrada mult promisa care v-a traversa tara.
    0 0
  • jazzboy
    de porc....
    sa ne scuteasca masini de genul 206 sedan, 307 seda, citroen C4 sedan, ford focus sedan....WTF... sunt urate ca porcul.. masini care au fost concepute masini de clasa mica, sa ramana asa... nu e nici cal nici magar... nu zic ca loganul e mai reusit tehinic, dar e mai frumos ca design...
    0 0
  • Danutzky
    imposibil
    e o investitie inutila ... logan nu are nevoie de concurent, se concureaza singur :))
    0 0
  • @jazzboy
    WHAT?!?!? Logan e mai frumos ca desing decat Ford si Citroen? Prin ce sticla te-ai uitat la Logan pana acum? ... sau sticla plina :))
    0 0
  • Razvan
    Bleaks ....
    Fara sa fiu Loganar sau patriot aiurea, daca ce e in imaginea aia vrea sa concureze loganul .. sigur nu are sanse. Arata naspa, probabil ca portbagajul nu va fi la fel de mare, si de spatiu interior la fel putem spune. Au facut treaba buna cu Logan Renault, si e greu acum sa repete altii schema fara sa se faca de ras. Parerea mea ..
    0 0
  • m3lcool
    ok
    sa mor dak nu are spate de focus sedan :))
    0 0
  • Catalin
    Focus
    Mi se pare mie sau seamana putin cu penultimul Ford Focus la linii!?! In fine...dupa desing as alege low-costu asta, dupa fiabilitate as merge pe jos si dupa oroginalitate as alege Logan....
    0 0
  • muncitoru la uzina
    Uzina va fi pozitionata in turcia sau polonia?

    mai jos, se scrie ca ar putea fi construita in Romania?

    pana la urma unde, ca nu inteleg????
    0 0
  • mai-mai
    Dar kiar numai inculti agramati sunt aici ?!
    0 0
  • reluare
    mda
    "Nu avem de gand sa vindem modele low-cost in Franta si in statele vest-europene" ...adica...de ce? doar restul sunt destul de prosti si de saraci sa cumpere o asemenea cutie cu motor?hmmm...frumos...restul e vanare de vant....
    0 0
  • fiabil
    mda...
    Low cost LOGAN: nu e urat dar nici frumos. Nu se vrea urat dar nici frumos, nu se vrea luxos dar nici chicios, nu se vrea sport dar nici trabant, se vrea un vehicul functional pentru familie(incluzand aici carat si drumuri de rahat). Per total se vrea functional si fiabil, concluzia mea: am 12 Logan berlina la firma, intre 58.000Km si 89.000Km parcursi numai in Bucuresti in 3 ani...in tot acest timp nu am avut nici cea mai mica problema tehnica! Trageti voi concluzia, si va rog fara comentarii: "am vazut eu, am auzit eu", daca din 10 masini la firma mea nu am avut cu nici una nici cea mai mica problema, oare o fi ok masina asta? Sincer si daca era mai scumpa tot super business era pentru ca te scoti la fiabilitate si costuri infime de intretinere!
    0 0
  • Circotasul
    Mai sa fie
    Cum adica concurenta lui Logan? asta e o aiureala, masina asta Logan nu face ea concurenta nimanui! e urita si in rest nici macar cine stie ce! ea face o sigura concurenta, Daciei 1300 si Oltcitului! ce se vede in fotografie e super! deci ...
    0 0
  • Gresit
    Loganul nu este o masina low-cost la ce ofera.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru