Corporatia Daimler a fost acuzata de mita de Departamentul de Justitie din America

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.03.2010
In urma unei anchete care a urmarit o perioada de 10 ani, Departamentul American de Justitie i-a somat pe cei de la Daimler sa plateasca 183 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali guvernamentali din 22 de tari.

Germanii de la Daimler vor plati 93.6 milioane de dolari Departamentului de Justitie din Statele Unite ale Americii si 91.4 milioane de dolari Comisiei de Securitate si Schimburi pentru a rezolva un proces a carei acuzatie principala este darea de mita. Se pare ca americanii au investigat acuzatii la adresa celor de la Daimler si a trei subsidiare care au platit zeci de milioane de dolari prin conturi offshore pentru a asigura contracte importante de vanzare ale vehiculelor sale premium.

Potrivit informatiilor anuntate de justitia americana, Daimler a mituit oficiali guvernamentali din 22 de tari pentru a asigura achizitia a numeroase vehicule in valoare de sute de mii de dolari fiecare. Dintre cele 22 de tari putem enumera China, Rusia, Egipt, Grecia, Iraq si altele. Scopul acestor mite a fost de a aproba achizitia de vehicule diplomatice, iar cei de la Daimler au castigat circa 50 de milioane de dolari in urma mituirii oficialilor respectivi.

Acuzatiile au fost dificil de dovedit fara nicio urma de indoiala din cauza utilizarii companiilor fantoma si conturilor offshore.

Cei de la Daimler au operat deja modificari in cadrul organizatiei, fiind schimbati mai multi directori ai unor filiale din zone precum Asia, Africa si Europa de Est. Intregul scandal vizeaza o perioada de 10 ani, intre 1998 si 2008. Spre exemplu, un inalt oficial guvernamental din Turkmenistan a primit in 2000 un Mercedes-Benz S-Klasse blindat in valoare de peste 300.000 de dolari drept cadou pentru ziua sa de nastere.

Via | DetroitNews

Comentarii (7)

  • schumi
    ...
    Mda. Cam destepti americanii astia prosti...
    3 5
  • george
    SA FACA ORDINE LA EI ACASA MAI INTAI
    Justitia americana sa sanctioneze Mercedes doar pentru ce au facut in America (nu si in restul lumii) si DOAR DUPA condamnarea definitiva si irevocabila la parnaie pentru coruptie a demnitarilor americani care au pus botu` la cascaval. Si pana atunci, poate se ocupa si de niste lucruri serioase cum ar fi recuperarea bail-out-ului de la GM si de la Chrysler.

    Sau daca vor totusi sa se ocupe de cazuri de coruptie de MILIARDE DE DOLARI (nu comicarii din astea), ar putea ancheta activitatea firmelor KBR si Halliburton in teatrele de operatiuni militare ale armatei americane "eliberatoare si democratizatoare"...
    13 2
  • americani
    Pai se pare ca poarta grija altora asa cum s-au obisnuit , ei sunt lasati de divinitate pe pamant sa apere lumea de rau , uite ce dosar de coruptie au descusut ei , cand sunt in cel mai mare rahat , asa se distrage atentia lumii de la problemele importante , din cauza toyota si daimler industria lor auto e egala cu 0 de isteti si justitiari ce sunt .... corectitudinea , democratia si binele intruchipat pe pamant ei sunt ... ce ne faceam fara americani , ne omorau japonezii cu masinile lor si ne furau nemtii clientii de masini blindate ... ce norocos ma simt ca binele meu este vegheat de americani ....
    11 1
  • you_hooo
    incoruptibilii
    Iaca cum americanii s-au trezit din somnul de hibernare si s-au apucat de ordinea mondiala; e un proberb: vezi-ti barna din ochii tai nu paiele din ochii altora!
    Parca au fost cateva exemple recente, neelucidate, mult mai importante decat exemplul daimler: 11 septembrie, al qaida, irak, afganistan, kosovo, etc.
    Dupa ce i-a aranjat pe japonezi, vezi cazul Toyota, acum trec si pe la europeni; deh, trebuie sa redevina lideri mondiali (la shmecherie).
    4 2
  • reddog
    hamericaniiii
    Eu cand am criticat america au sarit multi binevoitori sa ma critice,fratilor raul pe pamant sa stiti de la mine este u.s.a, este satana pe pamant tot raul din lume este provocat de ei.Dar chiar nimeni nu le poate spune stop? Sa nu uite ca dupa ce sa incheiat WW2 aproape toti marii ingineri si savanti din Germania i-au luat ei,datorita lor 99% din tehnica militara al armatei americane de astazi este asa de puternica.Niste golani inpertinenti,care omoara oameni pe unde apuca si nimeni nu le poate face nimic { vezi si cazul regretatului TEO PETER} niste mizerii ordinare.Care doar prin santaj,furt,coruptie...etc s-au ridicat.Iar pt Baselu america este un model!!!!.De ce nu copiam modelul German sau Japonez? pt ca ne place sa traim in mizerie, coruptie,santaj.....etc.
    6 2
  • nu inteleg
    care este problema americanilor cu ce a fcaut mercedes in alte tari decat a lor????phuahahahahahahahahahahahaha...jandarmul mondial isi ia renumele in serios...chiar prea in serios amestecanduse in treburile interne ale altor state.......mai mult decat este permis bunul simt...dar ups...aceste cuvinte impreuna cu ,,americani'' nu prea au ce cauta in aceeasi fraza.....
    4 0
  • spaga...
    probabil ca spaga de la GM si Co. a fost mai mica drept urmare hai sa aplicam strategia anti toyota si sa-i denigram.....de parca asa mercedes nu ar fi totusi o marca premium cu mai mult de 10 clase peste orice produs auto american
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru