Coupe-ul Toyota/Subaru ar putea debuta la Tokyo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.07.2009
Surse neoficiale anunta ca Toyota si Subaru ar putea aduce coupe-ul dezvoltat impreuna la Salonul de la Tokyo, pentru a atrage atentia mass-media asupra evenimentului.

Dupa ce o vreme nu s-a mai auzit nimic despre coupe-ul pe care Toyota si Subaru intentioneaza sa-l dezvolte impreuna, noi informatii ies la suprafata. Se pare ca cei doi constructori japonezi au cazut de acord sa lanseze noul model in cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Specialistii sustin ca decizia este motivata de situatia in care se afla anul acesta salonul japonez, privat fiind de prezenta celor mai mari constructori auto americani si europeni. Toyota si Subaru ar incerca astfel sa atraga publicul in salile salonului japonez si sa retrezeasca interesul specialistilor pentru acest eveniment.

Coupe-ul va fi insa acompaniat pe lista premierelor de mult asteptatul supercar al grupului Toyota, mai exact Lexus LF-A. Rivalul lui Nissan GT-R si-a confirmat deja debutul oficial in cadrul evenimentului auto organizat in Tara Soarelui Rasare.

Coupe-ul cu tractiune spate, care a primit numele de cod 086A, este un pion important in cadrul strategiei Toyota de a-si atrage din nou de partea sa publicul tanar.

Rezultatul colaborarii dintre cei doi constructori se presupune ca va putea fi vazut pe strazi abia in 2012, daca planul de dezvoltare decurge bine. Pretul pe care Subaru si Toyota au convenit sa il propuna pentru coupe-ul japonez a fost fixat la aproximativ 21.000 de dolari.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • eu am crezut ca masina aceasta va fi urmatoarea celica si va avea tractiune integrala de la subaru, nu doar tractiune spate cum au mai fost alte modele de celica cu exceptia ultimului.
    1 0
  • YES!
    Un coupe mic cu tractiune spate este exact ce are nevoie piata auto, segmentul fiind aproape inexistent, exceptand poate Mazda Miata! Ar fi o alternativa demna la hot hatch-urile actuale pentru cei care prefera tractiunea spate!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru