Creatorul lui Lotus Elise, Elan si Evora iese la pensie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Directorul departamentului de dezvoltare al companiei Lotus, responsabil pentru modele precum Elise, Elan, Evora si multe altele iese la pensie dupa 44 de ani de activitate.

Roger Becker, directorul de dezvoltare al produselor Lotus, a anuntat ca se va pensiona dupa 44 de ani de activitate in cadrul marcii britanice. Becker este responsabil pentru dezvoltarea fiecarui model al constructorului britanic din ultimii 40 de ani. Cariera sa a inceput pe linia de asamblare a lui Elan, dar fondatorul Lotus l-a mutat rapid in randul inginerilor care aveau un cuvant greu de spus in privinta dezvoltarii acestor modele. Primu sau proiect in noua functie la Lotus a fost Europa Twin Cam.

Roger Becker a incercat sa pastreze, pe cat posibil, filozofia lui Colin Chapman in dezvoltarea modelelor Lotus, pentru a se asigura ca puritatea marcii va fi prezenta si in noile modele. Expertiza lui Roger Becker a mers mai departe de marca britanica, deoarece englezii de la Lotus le ofera consultanta si altor producatori de automobile. Cei de la Lotus doresc sa il tina pe Becker aproape, acesta urmand sa aiba un rol de consultant in dezvoltarea viitoarelor modele.

"Am avut o cariera de vis la Lotus, cu onoarea de a lucra direct pentru Colin Chapman si cu cei mai deosebiti oameni din motorsport.

Odata cu lansarea lui Lotus Evora, care a inregistrat un succes la nivel global fara precedent, consider ca este momentul sa ies la pensie. Evora mi-a oferit cele mai placute momente la Lotus si plec cu sufletul impacat ca acesta va fi fundatia viitoarelor modele ale acestui constructor. Inginerii care fac parte din echipa de dezvoltare a modelelor se vor stradui in continuare sa ofere din ce in ce mai multe produse de top si le doresc succes in continuare pentru ceea ce pare a fi un viitor promitator al marcii Lotus", a declarat Roger Becker.

Via | Autoblog

Taguri: Elise, Evora, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru