Cresc preţurile în service-uri? RAR a decis să majoreze substanţial taxele de autorizare

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 27.10.2011
Pentru că taxele de autorizare percepute service-urilor vor fi de câteva ori mai mari începând cu această toamnă, service-urile independente ameninţă cu preţuri mai mari. "Jumătate din cele 7000 de service-uri independente vor dispărea", anunţă ASSAI.

Costurile pentru manoperă pe care posesorii de maşini din România le plătesc astăzi în service-uri s-ar putea dubla în următoarea perioadă. Motivul: Registrul Auto Român a majorat semnificativ taxele de autorizare a reparatorilor auto, în unele cazuri acestea fiind de nu mai puţin de 20 de ori mai mari.

Conform unui comunicat publicat astăzi de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), taxele de autorizare erau până acum de circa 1000 de lei pe an pentru fiecare service, acestea urmând să fie recalculate după un algoritm complet diferit, iar sumele să fie proporţionale cu numărul mărcilor care pot fi reparate în respectivele service-uri. "În condiţiile în care, în medie, un atelier auto efectuează aproximativ cinci activităţi pentru 20 de mărci auto, costurile de autorizare ale unui service se ridică la 11.131 de lei, o suma exorbitantă în actualul context economic. Această decizie ar putea duce la dispariţia a jumătate dintre cele 7000 de service-uri autorizate din România", spune Cristian Muntean, directorul ASSAI.

Conform comunicatului Asociaţiei, celor aproximativ 1000 de lei necesari autorizării li se vor adăuga 500 de lei pentru fiecare marcă reprezentată şi sume curpinse între 50 şi 90 de lei pentru fiecare activitate de service.

Comentarii (12)

  • Calitate nu cantitate
    Dar un alt criteriu ce tine strict de calitate si profesionalism nu s-a luat in calcul ci doar puterea financiara a serviceului respectiv?...
    Tipic pt Romania...
    14 7
  • RAR=Rahat
    hai sa dublam in fiecare zi preturile ca doar salariile incep de 10.000E/...................viata .
    17 1
  • Shtrumph
    hoti
    nu stiu cum sa fure mai mult
    14 0
  • @shtrumph
    Ba stiu, si fura mai mult,
    10 0
  • inca mai scumpe?
    si asa manopera este destul de scumpa, cel putin 50 lei ora mediu 70 lei ora.
    60 x 8(ore pe zi) x 5 (zile pe saptamana) x 4(saptamani pe luna, aproximativ) = 9600 (96 mil) Ron/luna
    Mi se pare o suma exagerata asta in cazul in care salariul minim este 880 si majoritatea angajatilor la stat, si nu numai, primesc in jur de 1500

    Miroase a revolta (ca si la Greci, Italieni, Germani si mai toate Europa)

    Sunt curios cati bani primeste un "meserias" (imi vine greu sa cred ca un mecanic primeste jumate din banii astia), cati raman la srvice si cati pleaca pe taxe

    P.S. pentru inlocuit distributie si ulei+ filtre mi s-a cerut 4,5 mil (doar manopera).
    4 1
  • @?
    Ma intreb care e retardatul ce mi-a dat vot negativ (inteleg ca nu a fost de acord cu ce am scris) la ceea ce am scris mai sus si ce anume nu i-a convenit...
    PS: "Frate",ascunde-te in spatele anonimatului si da-ti si tu cu parerea si eventual corecteaza-ma dc am aberat cu ceva!
    6 10
  • manopera la service-uri oficiale
    manopera la service-urile reprezsentantelor pleaca de la 80lei/h la Dacia si ajunge la 175lei/h. Alte exemple:Hyundai-96lei/h, Mazda-120lei/h
    2 0
  • IN SPATELE MANOPERELOR SE AFLA F. MULTE COSTURI
    BAIATU CU 4.5 MIL PENTRU DISTRIBUTIE STIE CA DIN BANII AIA,40%SUNT AI STATULUI?
    STIE CA TREBUIE SA AI SI SCULE CU CARE SA FACI TREABA ASTA . SCULE CARE AU NEVOIE SI DE METROLOGII SI ISCIRURI SI ALTE PORCARII CARE COSTA F.MULTI BANI .STIE CA AI NEVOIE SI DE O BAZA TEHNICA CE SE PLATESTE CA NU-TI DA NIME GRATIS?
    STIE CA STIINTA SE PLATESTE?
    DE CE NU-SI FACE SINGUR CA E GRATIS?!!!
    5 0
  • ****
    Unde sunt domnilor serviceurile in care iti poti vedea masina filmata cum se lucreaza ???
    1 0
  • poate sa fie si triplu din partea mea
    oameni buni da ce va suparati asa?..eu n-am mai vazut service decind eram mic ... la service se duc cei pe care-i sperie masina,cei de gen becali sau cei care cred aburerile de gen ''garantie''sau''piese originale''
    2 5
  • ps
    oricum, inafara bucurestenilor, vom parca cit de curind pe dreapta din cauza scumpirii combustibilului...scapa cine poate(adica aia care ''fug'' din tara)
    5 0
  • O sa se intample ceva ce s-a mai intamplat cu multe alte lucruri care s-au scumpit. Or sa apara si mai multe service-uri neautorizate unde se vor duce din ce in ce mai multi oameni. Spagi la RAR pt a se uita in alta parte si gata treaba, in stil romanesc.
    Uneori am impresia ca manevrele astea sunt rau intentionate in mod voit, pt ca trebuie sa fi extrem de cretin sa crezi ca, daca maresti birurile pe climatul asta economic de rahat, iti vor veni mai multi bani. Practic, nu faci decat sa ridici nivelul de coruptie si sa scazi nivelul de calitate real al service-urilor. Bravo!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru