Criza Chrysler: Renault ar putea prelua Jeep

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 17.10.2008
Negocierile disperate purtate de Chrysler cu alte companii au ajuns intr-un nou punct, conform surselor implicate.

Presa americana a anuntat saptamana trecuta ca General Motors si fondul de investitii Cerberus, proprietarul Chrysler, se afla in discutii in vederea unei fuziuni dintre cele doua companii. Ulterior, Bob Nardelli, CEO Chrysler, a confirmat ca grupul pe care il conduce poarta discutii cu mai multe companii auto.

Pe langa GM, boss-ul Chrysler a pronuntat si nume ca Renault, Fiat sau Tata Motors. De la faza initiala a discutiilor privind o eventuala fuziune, limbajul a evoluat in directia unei posibile achizitii de branduri de catre partenerii aflati la masa negocierilor.

Conform ultimelor detalii vehiculate in presa, alianta Renault-Nissan ar putea fi candidatul numarul unu la o intelegere cu Chrysler. Franco-japonezii au fost pozitionati in top, toate acestea si pe fondul unor speculatii ingrijoratoare pentru lumea auto americana, care sugerau ca GM practic va inghiti Chrysler.

Se pare ca Renault ar fi interesati sa achizitioneze brandul Jeep si mai ales sa beneficieze de reteaua de dealeri detinuta de Chrysler in SUA.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, a declarat la Salonul Auto de la Paris ca un pas catre Chrysler ar putea fi deosebit de riscant, dar a precizat ca ideea nu i se pare rea.

Pe de alta parte, setul de negocieri purtat intre GM si Chrysler a fost blocat deocamdata la posibilitatea ca Cerberus sa achizitioneze GMAC, bratul financiar al GM, iar principalul producator auto american sa absoarbe operatiunile marcilor Chrysler.

 

Comentarii (4)

  • ha!
    si uite asa se va vinde Renault in SUA. Si nimeni nu va mai putea zice: ce masini frantuzesti se vand in SUA, a? Niciuna! uite ca acum cosmarul ar putea deveni realitate...:D
    0 0
  • Renault
    Renault se vinde de mult in S.U.A. sub denumirea de Nissan !
    0 0
  • da, si marmota...
    ...invelea ciocolata..."prietene". Confunzi merele cu perele, amandoua sunt fructe dar extrem de diferite. Pune sigla Renault pe orice model Nissan si mai vorbim...
    0 0
  • sailor66
    renault la americani
    renault nu va vinde niciodata pe piata americana...amintirea fuego inca mai doare! daca va cumpara JEEP atunci va avea doua marci de valoare si bine reprezentate la nivel local. asa ca nu va asteptati sa vindem si noi desfacatorul de bere pe baza renault sau jeep...sa spunem merci daca nu ne fura chinezii pietele de ieftinituri!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru