Criza face o noua victima: Lancia Thesis va fi scos din productie

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 09.01.2009
Din cauza vanzarilor slabe contrastante cu asteptarile foarte ridicate, Lancia Thesis va iesi in aceasta primavara din productie.

Esential

2002 este anul lansarii lui Lancia Thesis, modelul fiind considerat urmasul lui Lancia K.

Lancia Thesis, modelul de lux al celui mai interesant constructor din Grupul Fiat la capitolul design, este aproape de a iesi din schema.

Prezentat in 2002 cu pretentii ridicate si sub forma unui model care sa concureze cu modelele germane de pe acest segment, Thesis nu s-a ridicat la nivelul de vanzari asteptat de producator. De altfel, sumele investite de Lancia in acest proiect au fost ridicate inca de la debut, italienii dezvoltando platforma separata, noua, in care au fostbagate 500 de milioane de euro.

In aceste conditii, oprirea productiei acestui model intervine ca o urmare logica si va avea loc in primavara acestui an. Desi era initial prevazuta pentru a doua jumatate a lui 2008, oprirea asamblarii lui Thesis a fost amanata pentru ca gama Lancia sa nu aiba de suferit in perioada grea a finalului de an.

Nu se cunoaste inca momentul in care grupul Fiat va reveni in segmentul de lux prin Lancia, insa amansarea pentru 2011 a lansarii modelului Alfa Romeo 169 - care ar fi trebuit sa devina nava amiral al marcii - este semnul unei renuntari temporare la pretentiile unei clase superioare.

via | Autoblog.it 

Comentarii (3)

  • Doblo'
    thesis
    era si cazul pt ca thesis a inregistrat vinzari foarte slabe de la lansare in ultimii ani a fost retras motorul v6 care consuma enorm.....in italia a ramas numai la administratie..........
    0 0
  • Thesis
    Si pe deasupra este si foarte urata...
    0 0
  • FIAT PREMIUM
    dupa ce am citit articolul cu PRETENTIILE FIAT de a face ceva ,,premium'' m-am gandit cum ar fi sa facem noi romanii tigari ,,CARPATI DE LUX'' ha ha ha ha ha .....in loc dreack sa fie ei ,,chinezii'' europei sa faca masini ieftine bune si frumoase mai ales ca au scoli de design multe se tin de prostii si ,,cosmaruri''.......zici ca e fordu ala ,,scorpio'' sau cum se chema ......ala mai mare decat ,,SIERRA'' din anii '90......iar daca nu stiati MATIZU' a fost facut de o casa de design italiana special pentru FIAT dar conducerea de atunci a refuzat proiectul si asa l-au cumparat cei de la DAEWOO.......daca ar durea prostia......ar tipa ca-n gura de sarpe.................
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru