Crossover-ul de la Mini ar putea debuta in WRC

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.12.2009
Englezii de la Mini s-ar putea reintoarce in campionatul WRC in 2011. Acestia ar putea sa lupte cu Countryman WRC impotriva lui Citroen DS3 WRC si a unui model VW de WRC.

Dupa cum stiti, cei de la Prodrive au semnat un parteneriat cu britanicii de la Mini pentru o colaborare care vizeaza sezonul 2011 al WRC. Conceptul unui crossover prezentat de cei de la MINI sub numele de Countryman este doar una din cele trei variante posibile pentru noua platforma a englezilor de la Mini. Printre versiunile de motorizare, cei de la Mini ar putea oferi si un model de performanta, care va dezvolta peste 175 CP.

Din pacate, trebuie sa asteptam pana la Salonul Auto de la Geneva din martie pentru ca oficialii Mini si Prodrive sa ofere detalii suplimentare despre colaborarea dintre cele doua companii. Pe langa noul Contryman, Mini va crea inca doua modele bazate pe aceeasi platforma, dar care vor avea destinatii diferite.

Mini are istorie in campionatul WRC, una dintre cele mai cunoscute victorii ale marcii britanice avand loc la Monte Carlo, in fata unor modele precum Ford Falcon si Citroen DS. Competitia pe circuit dintre Mini si Citroen ar putea sa prinda viata din nou in anul 2011, cand francezii vor introduce in cursa versiunea WRC a lui DS3.

Totodata, nu trebuie sa uitam faptul ca Volkswagen ar putea intra in WRC in 2012, ceea ce ar oferi un duel extrem de interesant in acest campionat.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru