Crossoverele premium din Europa se lupta pentru suprematie pe piata americana

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.06.2009
Americanii au prins gustul crossoverelor compacte din clasa premium. Modele precum Audi Q5, Mercedes GLK si Volvo XC60 au devenit extrem de populare pe piata de peste ocean.

Esential

9.444 unitati Mercedes-Benz GLK au fost vandute in Statele Unite ale Americii de la introducerea pe piata din luna ianuarie. In America, modelul este liderul clasei sale in materie de vanzari.

Piata crossoverelor premium din Statele Unite ale Americii este in crestere, iar publicul alearga dupa modele cum ar fi Audi Q5, Mercedes-Benz GLK si Volvo XC60. Cele trei modele au inregistrat vanzari in crestere in ciuda recesiunii. Spre exemplu, Volvo a reusit sa vanda 2.495 de unitati XC60 in Statele Unite ale Americii, pe cand Mercedes-Benz a vandut nu mai putin de 9.444 unitati GLK, de la introducerea modelelor pe piata americana. Modelul GLK este liderul de necontestat al pietei americane, si a reusit sa vanda mai multe unitati decat Mercedes ML si GL.

Clientii americani au preferat crossoverele premium compacte in favoarea SUV-urilor de dimensiuni mari. Aceasta alegere a fost facuta atat datorita pretului mai scazut de achizitie, cat si din cauza consumului scazut de carburant, in comparatie cu un SUV. Crossoverele compacte ofera mai mult spatiu interior decat sedanurile, in timp ce ofera o tinuta de drum similiara cu cea a unei berline. Pe langa asta, consumul de carburant al unui crossover compact este putin mai ridicat fata de cel al unui sedan premium, dar mult mai scazut decat consumul unui SUV premium.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru