Dacia a lansat astazi noul Duster oficial in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.03.2010
Dacia a lansat astazi in Romania primul sau SUV, botezat Duster. Modelul vine cu un pret imbatabil, de numai 10.500 de euro, valabil pentru versiunea 4x2.

La numai doua saptamani de la premiera mondiala desfasurata la Salonul Auto de la Geneva, Dacia aduce in Romania primul sau SUV din istorie, Duster. Cel de-al saselea model al gamei s-a prezentat romanilor in cadrul unei conferinte de presa desfasurate astazi la World Trade Plaza.

Pentru a spori incarcatura evenimentului, oficialii brandului romanesc au decis sa-l invite la volanul masinii de prezentare pe celebrul pilot de Formula 1, Alain prost, care a si alergat de altfel alaturi de echipajul Dacia in Raliul Trophee Andros.

Duster este deja disponibil in reteaua de dealeri Dacia, pretul sau de pornire fiind unul imbatabil in segment, de numai 10.500 de euro cu TVA inclus. Pentru cei care isi doresc insa un SUV cu tractiune integrala, preturile pornesc de la 12.300 de euro.

Cel mai nou model Dacia este disponibil in Romania cu trei nivele de echipare, Duster, Ambiance si Laureate, regasite pe versiunile de motorizare diesel si benzina. Asa cum va anuntam si in urma cu doua saptamani, sub capota SUV-ului se va afla un singur benzinar, de 1.6 litri 16 valve si 105 cai putere, completat de un diesel 1.5 dCi cu doua variante de putere, 85 si 110 cai putere.

Jerome Olive, director general Dacia, a sustinut ca "sosirea modelului Duster va consolida expansiunea internationala a Dacia si va permite atragerea de noi clienti. Acestia vor fi sedusi de calitatile sale, de aspectul modern si robust si, mai ales, de raportul prestatii/spatiu interior/pret absolut inegalabil."

La randul sau, Alain Prost, a subliniat: "succesul face parte din genele noului model Dacia. Duster a demonstrat deja de ce performante este capabil in competitie. Sunt sigur ca acest lucru va fi confirmat si de cifrele de vanzari. Duster este o masina buna, de care romanii pot fi mandri!"

Romanii se vor putea familiariza cu noul Duster incepand cu 15 aprilie 2010, cand Dacia va organiza in cadrul retelei sale "Operatiunea Porti Deschise".

Comentarii (38)

  • imi place la nebunie cum arata !!!
    51 2
  • cum adica noul duster?? este si un model vechi?:D
    14 7
  • "Pentru a spori incarcatura evenimentului, oficialii brandului romanesc au decis sa-l invite la volanul masinii de prezentare pe celebrul pilot de Formula 1, Alain prost, care a si alergat de altfel alaturi de echipajul Dacia in Raliul Trophee Andros. "

    Domnul Prost e cu P mare saracul, ca numai prost nu e.
    18 0
  • paun ozun
    noul Duster
    De unde le-a venit ideea cu maro-ul ala oribil drept culoare de lansare?
    9 21
  • duster
    veniti sa le vedeti in fata la WTC. lansarea oficiala la 18:30 in aceasta seara. am biiroul fix cu vedere pe masini. sunt 2 duster-e una neagra pe benzina si cea maro diesel. Deci, arata prea bine! imi place, sa-l vedem si la test drive. Inca odata bravo Dacia, bravo Duster!
    14 1
  • ruman grue
    chiar si la 15-16000 euro tot masina ieftina pare,sunt curios cate stele obtine la euroncap(asta daca nu da renault o spaga)ar fi pacat sa dai o caruta de bani pe o caruta de masina si sa te mai si cotesti in ea
    5 20
  • Aspect
    Arata mai bine in pozele de aici decat in cele de prezentare. Cu o grila tip fagura care mai mult ca sigur va fi disponibila aftermarket o sa arate foarte bine. Intrebarea e...la 15-16.000 cu tot cu pachetul piele? Daca da, atunci este o oferta excelenta.
    7 1
  • observatie
    @ MF
    Un Duster 4x4 pe benzina full cu piele este 14.100 EURO
    10 2
  • nimeni
    .
    Cea mai naspa masina dacia!!! mai bine merg pe bicicleta :)) bordul identic ca la logan deci de rahat!!! cel mai nasol bord la dacia beah .....sper sa dea faliment marca asta .Atat le urez si nu o mai ridicati in slavi atata.....
    5 47
  • Numele tau chiar nu ar putea sa te reprezinte mai bine....
    27 2
  • idem
    Super tare Jolerto!
    15 1
  • pentru "nimeni"
    Bai baietash de cartier, dude, smechere, banuiesc ca ai 17 ani, te imbraci in trening nike contrafacut si asculti manele de spargi peretii... Daca ai intelege catusi de putin ce inseamna o marca low-cost si ai mai belii ochii dupa "pisicutze" second hand tunate ai realiza ce inseamna cu adevarat duster! Criza asta a trezit multi oameni la realitate si bine a facut, odata cu ea marca dacia capatand tot mai multi clienti care acum au inteles ce inseamna raportul pret-calitate. Dacia Duster este o revolutie poate mai importanta decat a fost Logan, pentru industria auto mondiala! Faptul ca tie nu iti place designul bordului sau mai stiu eu ce, nu inseamna ca esti indreptatit sa vorbesti in asa fel despre Dacia. Desi am si eu Logan in garaj, nu ma declar fan infocat Dacia, insa la banii care costa, o masina noua cu echiparea si prestatiile Dacia nu mai vezi oricat ai cauta in lumea asta... Daca tot te mai crezi destept, te provoc sa imi raspunzi, in limita bunului simt si cu idei coerente, daca intelegi notiunea...!
    23 3
  • E o masina frumoasa ! Tot respectul pentru meu pt designerii Dacia !
    26 2
  • arata bine dar e mic, un sandero break pe niste roti mai mari si cu acele saniutze sa para mai inalt
    3 17
  • Marius
    Forza Duster!
    Am si eu cateva cuvinte de spus, dupa ce am citit comentariile de mai sus.

    1.Daca de bine de rau se produce si se vinde ceva in Romania, nu putem decat sa fim foarte bucurosi. Si asta, obiectiv vorbind.

    2.Dusterul asta imi pare un concept demential de interesant. Si o sa spun si de ce. Personal, nu-mi place designul. Dar nu asta conteaza pana la urma. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca, francezii au reusit sa faca o masina de teren la bani putini!! Este foarte usor sa faci masini scumpe full options, dar fff greu sa faci o masina ieftina si cu "multa tabla pe ea", care sa aiba 3-4 ani garantie sau 100 000 km. Asta nu intelege de fapt lumea.

    PS: Francezul tot francez ramane, adica, putea sa mai retuseze masina asta......cu creionul, cu barda, etc......dar in fine, bun si asa decat deloc.
    7 8
  • Toata lumea se pricepe la masini ! :)) Obiectii ridicole la tot pasul !
    Insa multi nu realizeaza ca revolutia a inceput ! Duster a inceput deja sa schimbe lumea auto.
    14 1
  • ce cazan de masina,un logan inaltat cu motoare depasite moral si o transmisie imprumutata de la Nissan probabil si uite asa ceri 15-16000 euro la fraieri
    1 12
  • SCENIC
    "Renault's dCi engines incorporate the best technology to achieve the market's best trade-off between performance and fuel consumption.

    Widely praised for their efficiency and acoustic performance, these 1,461cc powerplants boast torque of 200 and 240Nm respectively and are particularly responsive at low revs. This evolution of the 1.5 dCi features a new fuel return rail and a new control unit for improved fuel efficiency, while the injection pressure has been increased to 1,650 bar and faster sparkplug performance has speeded up starting from cold. To comply with the forthcoming Euro 5 legislation, and in keeping with Renault's stand on the environment, the engines are equipped with a particulate filter which uses an additional injector located in the exhaust line. This technology is covered by some 30 patents and functions without the driver noticing."
    (sursa:www.easier.com)
    12 1
  • de stiut
    1.5 dCI are aceeasi data de aparitie cu 2.0 TDI, care-l gasim si pe Audi, marca premium. Daca astea-s depasite moral, ce sa mai vbim de prafuitul 1.9 TDI... data de introducere 1989 :))
    10 1
  • Dacian Sarbu
    Dacia Duster vs Nissan Qashqai
    Dacia Duster este derivata din Nissan Qashqai. Aveti articolul aici: http://www.4wheelsnews.com/dacia-duster-to-be-based-on-the-nissan-qashqai/
    2 3
  • Gospodarul
    Duster
    Masina la un pret corect ... totusi un singur lucru sunt de parere ca mai trebuie facut ... frane pe disc si pe spate , in rest masina e ok , dotarile sunt ok in teren accidentat se descurca mult mai bine decat unii dintre concurenti si poate chiar mai bine decat suvurile din clasele mai mari ... bravo mai baieti ...
    3 1
  • @Gospodarul
    "frane pe disc si pe spate" si chelului tichie de margaritar ii mai trebuie,cred ca de fapt ii trebuie un interior diferit fata de cel de logan si poate asa scapa de aspectul ala de masina ieftina si eventual o restilizare macar a grilei fata si mai ai un pic de rabdare pana la primul drive test acum stii ca se descurca bine doar din filmuletele de prezentare, cred ca nu ai avut alte surse nu
    1 8
  • O vorbă româneacsă spune că ce începe bine se termină prost.
    Uite ca Dacia a găsit o soluţie de evitare a situaţiei din titlu şi a lansat Duster cu PROST, Alain PROST . O mare onoare pentru o mare realizare. În plus ca să fie în ton cu vremurile actuale, cand totul în jurul nostru este praf, la propriu, Duster face imagine discordantă şi cu siguranţă va trece cu uşurinţă atât prin praful economic cat mai ales prin praful drumurilor de ţară Românească.

    Bravo Dacia, Bravo Duster

    De ce ?

    1. Dimensiuni de maşină mică de clasa B
    2. Greutate redusă. Este realmente sveltă. Cel mai nesuferit lucru este să încerci să conduci o balenă. Incercaţi şi o să vă convingeţi.
    3. Motoare cu cilindree mică şi putere mare. Benzina de 1,6 l cu 106 CP iar dieselele 1,5 l de 85CP şi 110 CP. Raportul Kg/CP este aproximativ 11,5. Pentru o comparaţie cupeul lui Honda, S2000 are 5,2 Kg/CP şi este o maşină absolut extraordinară, iar în clasa SUV voi enumera VW Tiguan 11,1 Kg/CP, Ford KUGA 11,9Kg/CP, KIA Sportage 10,8 Kg/CP, Suzuki Vitara 12,2 Kg/CP, Land Rover Freelander 11,8 Kg/CP. Avantaj Duster !! Datorită cilindreei mult mai mici decât la concurenţi, impozitul şi taxele de asigurare sunt cam la jumătate din cele ale concurenţei.
    4. Consumul declarat în oraş este chiar de mare tupeu: 6,5 l/100km. Extraurban cifrele stau invers - 5,6 l/100 km.
    5. Cel mai ieftin concurent al Daciei Duster este un Kia Sportage şi costă 21.000 €. Avantaj Duster. Cel mai scump este 15.600 €. Adică o diferenţă de minimum 5400 €. O economie cu care poţi să-ţi mai cumperi încă un Logan „chel” sau chiar sa-ţi faci o vacanţă de neuitat aproape oriunde în lume.
    6. Interiorul este de Logan. Dar ... surpriză ! Nu mai este atât de auster cum ne-am obişnuit. Tinde chiar să aibă mici „fitze”. Dar din cele utile. Spaţii de depozitare peste tot, tot felul de senzori şi martori inexistenţi pe Logan (ex. Martori de airbag pasager dezactivat sau centură pasager necuplată), volan îmbrăcat în piele, chiar şi tapiţerie din piele, bancheta spate fracţionabilă, geamuri electrice, aer condiţionat, ornamente elegante şi altele.
    7. 4x4 Nissan. Îl găsim pe Qashquai şi Xtrail. Echipamente bune care nu au generat probleme de foarte multă vreme.
    8. Aspectul exterior este elegant-sportiv „si asta nu-i de colea”.
    9. Confort optim. Îmi amintesc de vechiul model de Freelander în care trebuia să mă fac mic ca să stau comod. În Duster stau chiar OK.
    10. Portbagaj mărişor şi suficient pentru: frigider, televizor, canapea, varză, cartofi, porci, oi, câini pisici sau foarte multe alte animale mici. Dacă rabat banchetele copii pot crede că au ieşit nu în curte ci pe terasă. Deci suficient pentru de toate.
    11. Offroader ... NU ! Dar nu-mi este frică să încerc să merg cu el pe unde nu sunt drumuri deloc. Nici măcar poteci. Poate doar un spaţiu îngust prin care să mă strecor. Am reuşit pe vremuri cu Dacia 1100 şi cu Oltcitul. Sunt sigur că merge. De fapt nici nu prea contează. La noi offroad este uneori şi suta de km de autostradă. De fapt, în 99,99 % din cazuri ne bucurăm de un 4x4 iarna şi atunci când ieşim la iarbă verde. Pentru restul de 0,01% din cazuri există maşini offroad veritabile, nu dau nume dar ştiu câteva. Oricum nu am bani pentru ele.
    12. Garanţie 4 ani. Costuri de întreţinere mici.
    16 3
  • bravo civalco
    bravo civalco, am citit cu placere tot basmul tau. frumos argumentat, etc.
    5 0
  • Duster
    Ieri am fost la lansarea Daciei Duster. Ca prima impresie pot spune ca arata destul de bine. Toate masinile care erau pentru prezentare erau full sau aproape full iar lucrul asta se cunostea (aveau piele, jante de aliaj si cred ca si motorele cele mai puternice-am vazut ca aveau cutii in 6 trepte).
    Despre calitatea materialelor, mi s-a parut o diferenta vizibila (in bine) fata de cele de pe Logan, insa tot ieftine pareau. Am remarcat faptul ca, desi este o masina low cost, Dacia a incercat sa se cunoasca cat mai putin lucrul asta. Spatiul este foarte mare (vorbim de o Dacia, deci un lucru firesc). Pozitia la volan este tot cam la Logan (adica inalta), dar cel mai tare m-a enervat pozitia butoanelor geamurilor din spate, sunt puse intre scaunele din fata. Si nici ergonomia plansei de bord nu s-a schimbat (comenzile ventilatorului sunt puse la fel de jos ca pana acum-la fel si butoanele geamurilor din fata sunt puse nu tocmai comod).
    Oricum, pana la urma, cred ca masina isi merita banii. daca privim masina per ansambru, lucrurile care nu-mi plac sunt niste detalii peste care se poate trece cu vederea :)
    9 3
  • Carlos
    @LauCalin
    Ai facut o analiza obiectiva si destul de corecta. Apreciez asta :)
    5 1
  • reddog
    @civalco
    Mai mai mai.Se vede ca tu lucrezi la Dacia. Esti cumva dilar.
    2 10
  • blackdog
    @reddog
    Mai mai mai. Se vede ca tu nu lucrezi undeva. Esti cumva minor.
    10 1
  • alo aplaudacii
    e groasa
    la anu apare roewe 350 concurentul direct pt Logan,atunci sa-i vedem pe frantuji cum o scot la capat din cate se aude masina va apare cu multe dotari in standard
    2 12
  • Am inteles!
    nu-i asa ca e foarte bine ca va aparea roewe 350?

    Vei avea ce sa injuri pe toate forumurile ca e cea mai proasta (si mai comunista) masina din lume iar cumparatori niste fraieri. Bine, vor fi mult mai destepti ca prostii cu logan dar ideea de baza va fi aceeasi: SH-ul pe care il visezi e perfect.

    Ce ar fi sa comentam, totusi, dusterul cel "nou"?
    0 1
  • daca vrei sa comentam despre Duster-ul cel nou hai sa-l comparam cu cel vechi,apropo tu stii ceva de cel vechi ,daca da probabil esti singurul
    0 1
  • 1. vezi titlul
    2. vezi ghilimelele din postul de deasupra
    3. vezi al 4 lea post de sus

    E prea mult daca am sa iti cer sa si intelegi ce scrie?
    2 0
  • Bine de stiut !
    CEA MAI AVANSATA TEHNOLOGIE 4X4 DIN LUME
    Duster are renumitul sistem de tractiune integrala ALL MODE implementat initial pe Nissan X-Trail.

    Pentru consolidarea performantei off-road, sistemul ALL MODE 4X4 asigura că tinuta de drum pe sosea este stabila, sigura si previzibila. Prin transmiterea puterii către rotile cu aderenta, fenomenele sub si supraviratoare sunt neutralizate, ceea ce conduce la o experienta de condus mai placuta şi mai pozitiva.

    Desi este mai sofisticata decat sistemele 4x4 care echipeaza masinile marcilor concurente, transmisia compacta ALL MODE este mult mai usoara.

    In consecinta raportul greutate / putere la Duster este mai bun decat al multor altor crossovere cu pretentii in offroad.
    17 3
  • un roman
    Duster
    Dupa tot ce am citit mai sus in toate comentariile laudative chiar ma intreb daca exista o masina mai buna decat Duster.cred ca e cazul ca celelalte firme sa-si inchida fabricile si sa-i lase pe cei de la Dacia sa faca masini impreuna cu Renault iar ei sa se ocupe cu agricultura, turism,etc
    2 15
  • @ un roman, sigur nu !
    Sigur exista si alte masini care cel putin in propect sunt mai tari decat Duster. Dar nu mai ieftine !!! Ar fi absurd ca ceilalti sa dea faliment atata timp cat sunt clienti care nu agreeaza forma, performantele sau doar ideea de DACIE. De aceea ei vor trebui sa plateasca cel putin 5500 euro in plus ca sa nu fie "asasinati" de neplacerile pricinuite de Duster prin simpla lui existenta. Logic !
    3 15
  • Frumoasa tara avem, pacat de "oameni"
    Dacia si-a castigat respectul cu varf si indesat in Europa de vest si pe inca 3 continente... sa fie jignita gratuit - fara argumente solide, mi se pare o marlanie teribila!
    9 0
  • Dacia Duster surprinsa in trafic
    Galerie foto: Dacia Duster surprinsa in trafic - http://ow.ly/1pGDR
    2 0
  • andrei
    coment
    cel mai tare 4*4 este smecher :D:D:D\\
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru