Dacia Dokker - noua utilitară Dacia, dezvăluită de un set de schiţe

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.03.2012
Un site olandez dedicat mărcii Dacia a publicat schiţele viitoarei utilitare care va intra în gama constructorului de la Mioveni. Conform desenelor, aceasta se va numi Dacia Dokker.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe articolele legate de Dacia Lodgy, monovolumul lansat de Dacia în premieră mondială săptămâna trecută, la Salonul de la Geneva, şi informaţiile despre viitoarele modele ale mărcii româneşti au început să se împrăştie pe internet.

Evident, în mijlocul atenţiei se află de acum viitoarea utilitară pe care Dacia o va scoate pe piaţă în toamna acestui an. Modelul - înrudit îndaproape cu Renault Kangoo - apare astăzi într-o serie de schiţe publicate de site-ul olandez daciamodellen.nl. Informaţiile importante pe care le putem culege din aceste schiţe? Numele noului model va fi Dacia Dokker, aşa cum Automarket v-a anunţat încă de acum o lună. Apoi, designul său va fi asemănător în partea frontală cu cel al monovolumului Lodgy. Nu în ultimul rând, avem o dată de lansare care urmează să fie confirmată sau nu de Dacia: iulie 2012.

Schimbările pe care le va aduce Dokker faţă de Lodgy la nivel constructiv sunt reprezentate mai ales de apariţia unei uşi laterale culisante, o premieră în gama Dacia. În plus, Dacia Dokker este mult mai înalt - un lucru foarte bun pentru viitorii clienţi în condiţiile în care Lodgy este oricum deja foarte încăpător în spate, va avea un spaţiu de încărcare ridicat şi va beneficia de un plafon ranforsat pe care se vor putea transporta mărfuri.

Rămâne de văzut care vor fi datele tehnice oficiale ale noii utilitare Dacia şi dacă aceasta va avea şi o versiune de persoane, aşa cum ne-am obişnuit de la acest tip de maşină. 

via | daciamodellen.nl
schiţa foto | L'Automobile Magazine

Comentarii (12)

  • super!
    Da, inaltime mai mare, plafon ranforsat, dar si bosajul aripii spate mi se pare diferit... sper totusi sa aiba si o a 2-a usa culisanta... si girafon :)
    19 3
  • ....e ca la turan facut...cady...si iaca ....un model nou nout.
    3 11
  • Salut
    Felicitari Dacia pentru progresul facut de la cumpararea de catre Renault pana in zilele noastre.
    Au marit gama de modele, au creat masini practice si ieftine, au ajutat economia tarii, au oferit locuri de munca, au consolidat si facut cunoscut in lume brandul Dacia.
    Desi nu este o masina tocmai frumoasa Dacia Dokker cred ca o sa satisfaca nevoile posibilor clienti prin simplitate, motoare economice si preturi decente.
    17 7
  • *
    "posibililor clienti"
    4 1
  • @Enache_Alexandru
    Amice, esti atat de naiv incat nu poti sa deosebesti o ipoteza de design de o poza oficiala? Nu exista imagini reale cu Dacia Dokker. Cum poti sa te exprimi asupra "frumusetii' , huh?

    Sa stii ca unii apreciaza Dacia si pentru altceva decat ca-i o marca nationala. Sunt f multi care privesc Dacia ca o oferta la o cerere nesatisfacuta pana atunci. Multi care apreciaza Dacia pt produsele competitive intr-o jungla a capitalismului.
    16 8
  • @User neinregistrat.
    1) Toate asa zisele ipoteze de design aparute in Olanda au fost foarte similare de produsul terminat.
    2) Merg pe principiul ca Dokker este inspirat din designul Lodgy.
    3) Pot sa ma exprim cat vreau si cum vreau asupra oricarei ipoteze de design atat timp cat am dreptul la opinie.
    4) Mai inregistrati-va si voi odata pe site-ul asta.
    5) Sunt recunoscator ca spre deosebire de restul persoanelor ai bunul simt sa te exprim civilizat (spre deosebire de alte cazuri)

    *Tind sa cred ca produsul final va fi similar cu cel din poza.
    * Nu inteleg natura commentului si nici nu vad nici o legatura cu subiectul din pagina asta in afara faptului ca nu esti multumit de opinia mea.
    13 7
  • Super
    Este o combinatie intre Lodgy si Logan MCV. Este o combinatie care cred ca va duce la o masina utilitara ieftina si la un succes foarte mare.
    5 2
  • AndreiRN
    Neferoase
    Romania importa cam 100% din utilitare si acest concept ar fi binevenit in acest domeniu.
    Ca sa nu mai vb de potentialul de export pe care il are deja Dacia in categoria Low Cost.
    Daca ar face caroseria din materiale neferoase ar fi un mare avantaj.
    5 1
  • Interesant
    Anul viitor voi cumpara o masina din aceasta clasa si pare un model ce se incadreaza perfect in nevoile mele, daca are 2 usi culisante si 2 usi in spate( ca la mcv) nu mai vb daca voi avea optiunea de 7 locuri. Bineinteles toate sa vina la un pret decent.
    Felicitari pt foarte probabila reusita!
    3 0
  • USI
    Daca ma gandesc bine ma multumesc si cu o usa culisanta. :)
    2 0
  • dacia
    Astept cu interes de la Dacia un autoturism de oras de mic litraj. De asemenea, mi-as dori sa produca si camioane.
    0 0
  • @Dacia
    Si tractoare,motociclete,biciclete,atv-uri,scaune cu rotile,elicoptere .. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru