Dacia neaga ultimele zvonuri: "Duster NU va fi produs in serie"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.03.2009
Presa auto internationala anunta astazi, citand revista britanica Autocar, faptul ca Duster va fi produs in serie. Dacia neaga din nou zvonurile.

"Conceptul Duster va fi produs!". "Duster, in serie in 2010". "Dacia Duster de serie va fi lansat anul viitor!". Acestea sunt doar cateva dintre titlurile aparute astazi in presa internationala de specialitate, dupa ce Autocar a publicat un articol referitor la o eventuala productie de serie a lui Duster, concept sub care s-ar "ascunde" formele viitorului SUV al marcii Dacia.

Intitulat "Dacia Duster va reveni in 2010", o trimitere la faptul ca denumirea conceptului romanesc a fost utilizata acum doua decenii la lansarea versiunii pentru UK a lui ARO 10, articolul britanicilor de la Autocar anunta ca "o versiune de productie a conceptului Dacia Duster, lansat la ultima editia a Salonului de la Geneva, va fi lansata in 2010. E foarte probabil ca versiunea de serie sa fie prezentata de compania romaneasca la editia de anul viitor a salonului elvetian".

Contactati de Automarket, oficialii Dacia neaga evident aceste informatii, numindu-le "simple zvonuri": "E adevarat ca Dacia SUV va fi lansat in 2010, asta se stie deja.

Insa acesta nu va avea legaturi stilistice cu Duster, care este un simplu concept. Dacia Duster nu prefigureaza un model de serie, sau cel putin nu in viitorul foarte apropiat", a declarat pentru portalul nostru Silviu Sepciu, responsabilul de PR al companiei.

Comentarii (20)

  • Deci se fabrica
    Intotdeauna negarea a fost de fapt ultimul stadiu de acceptare a oricarui lucru. Asa ca abia astept momentul cand se va anunta ca de fapt noul SUV are legatura cu Duster.
    Hihihihih, ce-am "sa ma mai rad". :)))))))))))))))))))))))))
    0 0
  • nu
    DUSTER era de fapt un concept RENAULT, nu are nici o legatura cu Dacia.

    Iar baietii lucreaza la un coupe si la utilitare gen KANGOO / TRAFIC :)
    0 0
  • Domnul Ionel
    Stiu masina
    Merg eu cu ea de la uzina dupa praz si niste branza cand vin inginerii de la bucuresti , este masina in curte , o sa fac o poza si o trimit ! . Nu i-am dat importanta pana sa o vad acum .
    0 0
  • duster
    Am vazut-o la Geneva...n-are nici macar sistem de franare, doar niste discuri de plastic, plus interiorul este prea futuris si neergonomic, la fel si exteriorul...deci nu se va produce in forma actuala.
    0 0
  • Sorin Grumazescu
    @alinD
    Uita-te la cele doua link-uri
    http://www.automarket.ro/stiri/cel-mai-tare-concept-al-anului-citroen-gt-15312.html

    si

    http://www.automarket.ro/stiri/oficial-supercar-citroen-de-serie-bazat-pe-conceptul-gt-18940.html

    In primul era vorba despre un concept, o replica in marime naturala a lui GTbyCitroen la care se aprindeau niste beculete si diverse chestii de genul asta. La al doilea link nu e cazul sa mai comentez. :)

    Ei? Ce parere ai? Intr-adevar, Dacia nu e Citroen, dar nu se stie niciodata.
    0 0
  • Pacat
    Daca nu vor produce in serie acest model va fi cea mai mare greseala din Istoria Dacia.

    Consider ca este un model futurist care practic ar acapara toata piata mondiala.

    Pacat
    1 0
  • pacat
    chiar este pacat, pentru ca ar putea scoate dacia in lume, ar putea sa promoveze acest... brand sa`i zic asa, dar nu se vrea, se vrea o masina pentru lumea a 3-a...
    pacat pentru ca la design arata bine si iese din tiparele stabilite demult si folosite deja de peste 10 ani....adica mai toate masinile arata la fel, am putea sa ne modernizam in ce consta designul auto ce il vedem pe strazi acuma.
    pacat si mare ghinion pentru ca atunci dacia ar avea mai multe vanzari, garantat, acuma depinde si de calitatea materialelor..

    stima si respect.
    1 0
  • Dragos
    Nu-si permit
    Dacia, pe de-o parte, nu-si permite sa bage in productie modelul Duster pentru ca presupune investitii uriase: linie de productie noua, materiale si subansamble noi. Pe de alta parte Duster e un concept reusit la exterior, avangardist si provocator insa interiorul - chiar daca intentia este laudabila - este foarte greu de implementat. Sigur, e buna ideea unei compartimentari dinamice dar o masina trebuie sa serveasca si niste functii de baza, cum ar fi: siguranta, instrumentele de bord, etc. Bottom line, cred ca Duster nu e nimic mai mult decat un showoff laudabil.
    0 1
  • Gabriel
    Nu este rentabil
    Sub forma prezentata la salon ar fi mult prea scump pentru Brandul Dacia , daca masina asta trece de 15.000 de euro are probleme serioase , brandul in lumea auto este un lucru din ce in ce mai important pe masura ce creste pretul . Peste 15.000 pe masura ce te apropii de 20.000 incep sa apara rivali f. seriosi , iar o masina buna nu inseamna numai un design reusit . Pe scurt nu cred ca o sa apara curand ceva care sa pastreze si macar 50% din conceptul asta , poategeneratia a doua sde SUV dacia ( in functie de succesul primei generatii ) o sa aibe ceva elemente de pe acest concept . Insa trebuie sa subliniem ca acst concept si-a atin tinta , o mediatizare a brendului Dacia in lumea auto care stia producatorul nostru dupa modelele Logan , Sandero si nefericitul experiment Duster ( Aro 10 ) . Poate ar fi bine ca la viitorul SUV sa nu apelam la numele asta :-)).
    0 1
  • Mai bine s-ar grabi sa scoata un model hibrid sau electric decat sa se joace cu plastelina.Parerea mea.
    0 1
  • parerea ta e buna si sunt de acord ea. Daca apare un SUV cel mult va avea "fatza" acestui concept.
    1 0
  • Da, dar noi ....
    Asta nu e o surpriza.
    Dar comentariile pe subiectul "Duster de serie" arata disperarea noastra ca natiune de a avea o masina frumoasa si fiabila cu care sa ne laudam. Nimic de condamnat in asta. Pacat ca nu se va intampla.
    1 0
  • asteptam
    In cazul asta asteptam SUV-ul, si speram ca au invatat lectia de la Geneva.........poate produc ceva macar ca si aspect mai modern, daca tehnologia este cam veche, si asamblarea pe masura, ca sa poata sa o vanda tot ca low-cost....
    1 0
  • Razvan
    Dacia ... v-ati tacanit ?
    Refuz sa ma aprind, refuz sa spun tot ce.mi vine sa spun.

    Poate ca ei neaga pentru a nu le strica surpriza de a-l fabrica, intr-un fel sau altul, pana la urma.

    Daca la asa reactie pozitiva pe plan mondial, de ce nu, Dacia refuza macar sa estimeze ca in X ani va fi lansat ceva similar .. inseamna ca s-au bagat si niste romani in acest proiect, implicit strica tot.
    1 0
  • Actiuni DACIA
    Sa bage sau mai bine zis sa scoata statul român actiuni Dacia special pentru inlocuirea liniei sau achizitionarea uneia noi.

    Eu ma bag cu 100 lei la prima strigare. Cine se mai baga? ))))

    P.S. Ce de bani mi-as scoate
    0 1
  • duster
    e foarte frumos modelul dar sa o scoateti pe piata!!!ce ne tot amagiti cu prototipuri!?!uite eu cumpar prima !abia astept sa le arat la macaronari ce masina are o romanca smechera !!!!!!!!!!ca si Romania are masina de masina !!deh nenica cu asta chiar ca i-as face praf!ii rupe cu tot cu alfa si fiatul lor ...ha ha ha ...asa ca baietii de la dacia ..alooooooooo ......astept !cat costa !ma abonez!va dau si avansul!!!!
    1 0
  • x
    si eu cred k or sa scoata astia de la dacia o masina asa dar .....prin 2o2o poate
    1 0
  • x
    ar fi fost mai frumos si ca un q7 .... dar o sa scoata modelul asta in visele lor alea frumoase
    1 0
  • ha ha ha
    ha ha haaa
    DA SCOTETI-O ODATA PE PIATA,CA O CERE LUMEA;CE NAIBA VOI CHIAR SUNTETI BATUTI IN CAP?CE PUII MEI E CU ATITEA NEGARI PE VOI?SI CE DACA COSTA 15.000.EU UNUL MI-AS LUA-O,BINEINTELES CU PROPULSOR DIESEL.SI EU CRED CA DACA AR APAREA AR DA PESTE CAP DESIGNUL AUTO.ASTA DA MASINA.CE Q7 SAU X6,DUSTER DE CE NU?
    1 0
  • Pai...
    Eu unul zic ca francezii o sa scoata ei primul Duster...ca doar n-o sa le luam noi painea din mana.Si pentru noi eventual un IMS ajunge,ca de...suntem sub licenta...ca noi nu suntem in stare sa facem nimic bun daca suntem lasati de capul nostru.Si stie toata lumea ca asa e ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru