Daimler vrea 10.000 de masini electrice in 2010

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.08.2008
Mercedes si Smart se vor imobogati cu 10.000 de versiuni electrice ale modelelor din gama. In vizor: Fortwo si A-Klasse.

Esential

10.000 de modele electrice vrea Daimler sa lanseze pe piata pana in 2010.

Daimler, companie a carei divizie auto contine Mercedes si Smart, planuieste lansarea a 10.000 de vehicule electrice pana in 2010. Informatia provine de la unul dintre oficialii concernului, Thomas Weber, seful Biroului de Cercetare si Dezvoltare al companiei germane.

Primele modele din aceatsa noua linie vor fi prototipurile Smart Fortwo si Mercedes A-Klasse alimentate pe baza unui pachet de baterii Litiu-Ion, acestea urmand sa fie lansate anul viitor. Versiunile de productie ale acestora vor intra in showroom-uri imediat dupa aceea, in regim de volum redus. Pentru a putea dezvolta noile sisteme, dar si pentru un feedback preliminar, Daimler a inceput deja testarea unor exemplare Smart Fortwo electrice in Londra (denumirea lor oficiala este Fortwo EV), programul-pilot urmand sa fie extins in Paris si Roma.

Principala problema a prototipurilor testate este autonomia, un model Fortwo reusind deocamdata sa parcurga circa 95 de kilometri dupa o incarcare completa. Conform statisticilor prezentate de Daimler, acest lucru nu reprezinta insa un semn de intrebare, in conditiile in care 80% dintre cetatenii Uniunii Europene conduc mai putin de 45 de kilometri in fiecare zi.

via | Just Auto

Comentarii (3)

  • sunshine64sm
    45 Km pe zi !!!!!!!!!!!
    Este o gluma. Buna de tot. "Smart"-ul asta chiar ca e pentru oameni prosti. Ca compensatie !!!
    0 0
  • giulai
    esti tu cu capul
    "80% dintre cetatenii Uniunii Europene conduc mai putin de 45 de kilometri in fiecare zi."
    Autonomia lui Smart se preconizeaza a fi de 95 km.
    De ce e pentru prosti? Geniule!!! Ca e de 2 locuri? si e electric?. Spune-mi tu cat timp mergi tu cu masina (daca ai) cu 4 persoane si bagaje. I-ti zic eu. 15% dintr-un an mergi in masina cu 4 persoane. De cele mai multe ori in oras mergi singur in masina sau sunteti 2.
    E vorba de eficienta si rentabilitate (la o masina de 2 locuri). E o masina proiectata pentru oras daca nu ti-ai dat seama. Dar tu oricum esti un Geniu si stii lucrurile astea
    0 0
  • Asteptati sa anunte pretul si dupa aia sa va dati cu parerea :)))
    Aici e marea gluma... inca nu i-au spus si pretul :)))

    Dupa aia o sa vedem cine e "smart" sa dea banii pe el.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru