De astazi va puteti inscrie in programul Rabla

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.03.2009
Astazi au inceput inscrierile pentru programul de innoire al parcului auto din Romania.

Esential

3.800 lei este valoarea primei de casare per unitate in cadrul programului Rabla.
60.000 de autovehicule noi vor fi vandut

Incepand de astazi, proprietarii automobilelor mai vechi de zece ani vor putea merge la dealerii auto autorizati, pentru a se inscrie in programul Rabla. Spre deosebire de anul trecut, programul Rabla va fi desfasurat in trei transe. Ministerul Mediului spera sa evite situatia de anul trecut, cand aproape 10.000 automobile nu au putut fi vandute. Nu mai putin de 60.000 de romani vor putea participa la programul Rabla 2009.

Dupa primele 20.000 masini vandute, statul va vedea ce producator si-a vandut integral masinile pe care le-a cerut ca si cota in program. Producatorii care nu vor reusi sa isi vanda toate masinile cerute nu vor mai participa la urmatoarele doua transe ale acestui program.

Fata de anul 2008, numarul total de locuri in cadrul programului Rabla a fost crescut de la 40.000 la 60.000. Prima de casare a fost marita de la 3.000 lei la 3.800 lei. Fondurile totale alocate pentru programul de innoire a parcului auto in 2009 vor fi de 228 milioane de lei. Din cauza unor intarzieri in comunicarea dintre importatori si ministerul mediului, inceperea executiei programului Rabla va avea loc pe data de 9 martie.

Via | Mediafax

Taguri: Rabla, Remat, mediu, program

Comentarii (10)

  • Rabla
    Degeaba au marit ei nr de locuri in program, aricum lumea nu prea mai are bani,baza era creditul.Idiotii mai bine lasau acelasi nr de locuri in program ca in 2008 cand oricum nu s-au vandut atatea masini si mareau mai mult prima de casare.Daca duceau prima undeva la 1500 E cred ca se baga mai multa lume .Cel mai bun exemplu e Germania unde e inghesuiala la acest program.Fac pariu ca in 2009 o sa le ramana de 2 ori mai multa locuri in progr nefolosite si ei stiu asta.Cred ca la noi e o treaba mai mult politica decat de mediu.
    0 0
  • LISTA DEALERI
    o LISTA CU CEI AUTORIZATI SA VANDA PRIN ACEST PROGRAM SI CATE LOCURI AU STITI?
    iNTREB RETORIC DEOARECE CONFORM ORDINULUI MINISTRULUI PANA VINERI (27.02.2009) MAI PUTEAU FI TRIMISE DOCUMENTATIILE DEALERILOR (OR SA AJUNGA ASTAZI-MAINE), COMISIA ARE LA DISPOZITIE 7 ZILE LUCRATOARE SA LE ANALIZEZE SI SA HOTARASCA CINE FACE PARTE DIN PROGRAM SI INCA 3 ZILE LUCRATOARE A PUBLICE LISTA CU ACESTIA.
    ASA CA AVETI GRIJA LA CINE VA DATI BANII PANA NU VEDETI LISTA OFICIALA.
    0 0
  • Circotasul auto
    valoare prima
    Mai bine lasau 30.000 de masini dar dublau prima la 7.600 Ron ( aproximativ ( 1780 Euro )
    0 0
  • Dacia Papuc
    Stie cineva daca in acest program se incadreaza si auto gen Dacia Papuc in al carei talon scrie "camion" sau asa ceva ?
    1 1
  • carcotasul auto
    de acord cu tine: de aceea in Germania se vand asa de bine Loganurile; daca faceau si la noi asa mai vindeam si noi ceva anul asta;
    pun si un pariu: maxim 25.000 masini anual acesta se vor schimba caci nu sunt bani pentru finantare.
    0 0
  • @ MM
    Programul Rabla este disponibil doar pentru AUTOTURISME. Ministerul Mediului a refuzat introducerea camionelor si autoutilitarelor din acest program.

    Succes!
    0 1
  • rabla
    1 mai multi bani pt rabla
    2cine se mai baga la credite??? cei care au salariu mediu? :-))
    0 0
  • gresit
    "Din cauza unor intarzieri in comunicarea dintre importatori si ministerul mediului, inceperea executiei programului Rabla va avea loc pe data de 9 martie."
    Conform ordinului ministrului 89/2009 (vezi site-ul www.afm.ro) perioada de inscriere era 12-27.02.2009 (ordinul a fost publicat in 16.02.2009). Cu ce au intarziat in comunicare importatorii si dealerii? In intervalul acesta a fost necesar sa se obtina o serie de acte de la autoritati care dureaza pana sunt eliberate si au si termene de valabilitate deci nu le puteau scoate anticipat.
    Programul se desfasoara conform celor programate, puteau sa dea eventual drumul mai repede.
    0 0
  • rabla
    Merge exact cao rabla acest program.Nici nu a inceput si s-a oprit,tocmai am vazut asta la stiri.Tipic romenesc,si mai zic uni si alti pe la tv ca vor sa ajute ind auto.Singurii care o ajuta sunt nemtii,pacat ca au pierdut razboiu.
    0 0
  • Traian
    Rabla
    Programul "rabla" poate fi utilizat si de firme ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru