Delta Motorsport a lansat E4 Coupe

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 14.05.2011
Britanicii de la Delta Motorsport au lansat nou E4 Coupe. Modelul 100% electric sprintează de la 0 la 100 km/h în sub cinci secunde, iar autonomia acestuia ajunge până la 322 kilomteri.

Delta Motorsport este o companie britanică cu sediul în apropierea circuitului de la Silverstone. Aceasta a fost fondată în anul 2005 de Simon Dowson şi Nick Carpenter, iar anul acesta vine pe piaţă cu un model electric extrem de sportiv. Vorbim despre Delta E4 Coupe, un electric cu o autonomie impresionantă şi cu performanţe remarcabile. E4 Coupe dispune de un şasiu din carbon compozit care cântăreşte doar 85 kilograme, cu 35% mai puţin decât o structură din oţel.

La capitolul performanţe, Delta E4 Coupe impresionează plăcut. Acesta dispune de două motoare electrice care împreună produc 180 kW şi 600 Nm, în timp ce masa fiecăruia este de 23 kilograme. Acestea fiind spuse, electricul britanic sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 240 km/h. Mai mult decât atât, britanicii spun că Delta E4 Coupe va dispune de o autonomie de 322 de kilometri, o performanţă demnă de invidiat de orice alt model electric.

"Ne-am implicat în proiectarea vehiculelor hibride şi electrice pentru că acestea împărtăşesc o mulţime de provocări inginereşti din domeniul sporturilor cu motor", a declarat Simon Dowson.

Pentru a ne demonstra de ce este capabil, noul Delta E4 Coupe va participa pe 5 noiembrie la RAC Future Car Challenge. Cursa măsoară 96.5 kilometri şi va alinia la start doar vehicule ecologice.

Via | Delta Motorsport

Comentarii (1)

  • masina arata si suna bine, acuma...ramane de vazut (teste etc.)...tot respectul pt munca depusa de acesti oameni....imi place
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru