Marchionne: Chrysler si Lancia for fuziona pana la sfarsitul anului

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Fuziunea dintre Lancia si Chrysler va avea loc in decursul acestui an, iar marca americana va disparea de pe piata din Europa, in timp ce produsele acesteia vor fi vandute sub sigla Lancia.

Sergio Marchionne, seful aliantei Fiat-Chrysler, a declarat ca gamele Chrysler si Lancia se vor uni pentru a forma o gama completa, care va fi disponibila la nivel global. Numele Chrysler va disparea de pe piata europeana, in timp ce Lancia Delta vine in Statele Unite ale Americii sub sigla Chrysler. Problema principala a gamei Lancia era faptul ca nu are un model mai mare decat Delta, iar problema celor de la Chrysler consta in faptul ca nu detineau un model mai mic, precum este Delta. Marchionne a decis sa rezolve cat mai simplu problema celor doua marci si le va uni pana la sfarsitul acestui an pentru a forma o gama completa.

Chrysler va disparea treptat de pe piata Europeana, pe care nu a inregistrat un succes in decursul existentei sale. Produsele viitoare de la Chrysler vor fi comercializate sub sigla Lancia, acestea fiind doar versiuni cu alte sigle si mici modificari pentru piata din Europa. Pe de alta parte, Lancia Delta ar putea intra pe piata din America de Nord in forma in care a fost prezentata la Salonul Auto de la Detroit.

Prin eliminarea marcii Chrysler de pe piata Europeana, Sergio Marchionne ne asigura ca nu va exista niciun conflict in interiorul aliantei dintre produsele Chrysler si produsele Grupului Fiat.


Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Deci cu alte cuvinte un ghiveci din toate ....
    14 3
  • mihai B.
    ce urat
    voi fi dezamagit cand voi vedea sigla lancia pe un 300c pus si simplu nu se potrivesc e alt stil . ce aua vut ei vanzari slabe dar de acum incolo nimeni nu o sa dea 40000 euro pe o lancia 300c.
    pacat
    6 3
  • nu e chiar asa
    Chrysler si Lancia vor fi un fel de Opel / Vauxhall si anume Lancia va ramane doar in Italia si in rest va fi Chrysler
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru