Designer-ul Mazda: "Noul RX-8 va fi o evolutie a vechiului model"

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 24.10.2009
Ikuo Maeda, designerul celor de la Mazda, a vorbit despre viitorul RX-8.

Prezent la Salonul Auto de la Tokyo, Ikuo Maeda, seful de design de la Mazda a vorbit despre noua generatie a modelului RX-8. Acesta a declarat ca noua masina va reprezenta mai degraba o evolutie a vechiului model, si nu o creatie revolutionara. Cu toate acestea, noul model - asteptat sa se lanseze pe piata auto in anul 2011 - va dispune de cele mai noi tehnologii dezvoltate de constructorul nipon.

Noul RX-8 isi va pastra caracteristicile cu care ne-a obisnuit si pana acum. Acesta va fi un coupe propulsat de un motor rotativ, si va dispune de aceeasi tractiune pe puntea din spate. In ceea ce priveste performantele propulsorului rotativ, surse din interiorul Mazda au afirmat ca acesta va dispune de o capacitate mai mare, va produce cuplu mai mult si va utiliza noua tehnologie Sky. Aceasta tehnologie ajuta la reducerea consumului de carburant si totodata la micsorarea emisiilor de CO2.

In ceea ce priveste motoarele rotative, inginerii sunt de acord cu pastrarea lor, acestia afirmand faptul ca sunt mult mai usor de adaptat pentru a putea fi alimentate ulterior cu hidrogen.

via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • Mazda 3-dezamagitoare
    Baiatu cu designul...ai stricat o masina frumoasa...MAZDA 3..e oribila !
    0 8
  • pacat
    asa e , mazda si-a stricat modelele dpdv al design-ului
    si de RX-8 chiar ca e pacat
    mazda 3 e o hidosenie acuma
    0 4
  • Consider Mazda 3 o masina reusita ca design si totodata ca si performante, pana la urma e o chestine de gust, nu poti afirma in numele cuiva ca ceva este urat.Numai bine
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru